Platform voor de bouw
Permanente vernieuwingsdrang motor voor wereldwijd marktleiderschap

Permanente vernieuwingsdrang motor voor wereldwijd marktleiderschap

Schüco staat wereldwijd bekend om zijn future-proof aluminium systeemoplossingen voor ramen, deuren en vliesgevels en zijn innovatieve inborst. De Schüco Group, met hoofdzetel in het Duitse Bielefeld, streeft wereldwijd naar marktleiderschap. “Permanente vernieuwingsdrang, spitstechnologie en servicegerichtheid zijn hierbij cruciaal”, klinkt het. “Net als aandacht voor nieuwe woon- en werkvormen, milieu en duurzaamheid. En dit alles binnen een uitdagende stedenbouwkundige context.”

Schüco is een begrip in het bouwwezen. Ruim twaalfduizend gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken er inmiddels mee samen. Het bedrijf is actief in meer dan tachtig landen en realiseerde in 2018 met 5.400 medewerkers een omzet van 1,670 miljard euro. Hoe is dit succes te verklaren? De onderneming rust niet op haar lauweren, maar blijft innoveren. Dankzij vooruitstrevende technologische ontwikkelingen worden de Schüco-producten steeds efficiënter en gebruiksvriendelijker. Telkens worden de belangrijkste kernwaarden nauwlettend in het oog gehouden: design, comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Dit resulteert uiteindelijk in een indrukwekkend productgamma: van volledige gevelsystemen over ramen, schuifsystemen, voordeuren en zonweringen tot veiligheidssystemen en gebouwautomatisering. 

Vooraanstaand testcentrum

Het Schüco Technologiecentrum – een onafhankelijk gecertificeerd labo voor fabrikanten – speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van dit innovatieve gamma. Het behoort tot ‘s werelds meest vooraanstaande testcentra op het gebied van ramen, deuren, gevels en nieuwe technologieën. Op een oppervlakte van 7.800 m², inclusief de grootste indoor geveltestbank van Europa, kan Schüco al vanaf het prille begin van elke ontwikkeling van nieuwe systemen, individuele bouwonderdelen of speciale oplossingen optimalisaties doorvoeren. Elk jaar voeren meer dan veertig medewerkers enkele honderden tests uit, van kleine bouwonderdelen tot complete gevelelementen.

Service en ondersteuning voor architecten en aannemers

Schüco beschikt zowel voor de woning- als de projectbouw over de meest kwalitatieve oplossingen. Maar Schüco staat voor meer dan enkel voor een innovatief productgamma. Als partner en expert denkt het bedrijf mee in elk project. Investeerders willen namelijk plannings- en kostenzekerheid, architecten en planners eisen creatieve vrijheid en constructeurs hebben nood aan bouwonderdelen die een eenvoudige productie en montage garanderen. Schüco werkt daarom nauw samen met alle betrokkenen in het bouwproces en biedt individuele ondersteuning in alle fases van het project. Denk bijvoorbeeld maar aan constructieschema’s, bestekteksten, machines, gereedschap, softwaretrainingen en technische documentatie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details