Platform voor de bouw
Nieuws

Poorten met toegevoegde waarde

PO-MEER-0127
De poorten van De Meermin hebben stuk voor stuk specifieke akoestische en/of brandwerende eigenschappen.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Stijn Bollaert

6 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ook op het vlak van akoestiek en brandveiligheid was er heel wat expertise vereist om de doelstellingen te behalen. Daarom deed de bouwheer een beroep op Winlock uit Lokeren, Belgisch marktleider in de productie van industriële brandwerende poorten en deuren voor gebouwen in alle mogelijke sectoren.  

Katoen Natie, bol.com, IKEA en Barry Callebaut: het zijn maar enkele bekende namen uit het uitgebreide klantenbestand van Winlock. “Hiermee tonen we meteen onze veelzijdigheid”, vertelt CEO Sylvia Roels. “Van kantoren en wooncomplexen over industrie en distributie tot defensie en farmacie: onze poorten zijn overal terug te vinden. Omdat elke sector andere eisen stelt en elke klant specifieke noden heeft, worden alle producten op maat gemaakt. Dat is ook onze grootste troef, naast het feit dat we een totaalpakket aanbieden. We produceren de deuren in ons atelier in Lokeren en het is ook ons eigen team dat de plaatsing voorziet. En natuurlijk kunnen klanten eveneens op een betrouwbare naservice rekenen.”

Bijzondere verwezenlijking

In De Meermin werd Winlock in een eerste fase ingeschakeld voor de productie en plaatsing van drie akoestische sectionaalpoorten. “Deze waren noodzakelijk om te vermijden dat eventuele geluiden zich zouden verspreiden over de verschillende functies”, verduidelijkt Sylvia Roels. “Aan de sasverbinding naar buiten toe kozen we voor een type dat 47 dB tegenhoudt. Aan de sporthal werd een sectionaalpoort van 36 dB geïnstalleerd. En ook buiten werd een uitvoering van 36 dB geplaatst. De breedte varieert tussen 2,4 en 3,4 meter, de hoogte tussen 2,8 en 3,5 meter. In een tweede fase installeerden we drie schuifpoorten met een brandweerstand van 1 uur. Deze zijn ongeveer 5 meter breed en hebben een hoogte van 2,8 en 3,7 meter. Met De Meermin kunnen we dus opnieuw een mooi project aan onze referentielijst toevoegen. Vooral het unieke karakter van dit gebouw maakt het een bijzondere verwezenlijking, alsook het feit dat het om een project in onze thuisregio gaat.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details