Platform voor de bouw
Real Estate Awards 2019 | Immo VL kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar

Real Estate Awards 2019 | Immo VL kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar

CIB Vlaanderen, de vertegenwoordiger van de Vlaamse vastgoedsector, reikte eind mei in Tour & Taxis de prestigieuze Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert én inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Het Kempense vastgoedkantoor Immo VL werd verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar, terwijl Immo Arthur Segers zich een jaar lang de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector ging naar Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA), vanwege haar inzet voor de verwezenlijking van het Vlaams Woninghuurdecreet.

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Het publiek – zo’n vijfhonderd vastgoedmakelaars – bepaalde via livestemming mee wie uiteindelijk met een prijs aan de haal ging.

Vastgoedondernemer van het Jaar

In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar waren de drie finalisten Anneleen Desmyter van Quares uit Antwerpen, Gert Lommers van Exclusief Beheer uit Aalst en Wim Verboven van Immo VL uit Geel. Immo VL, een kantoor actief in Geel, Mol, Tessenderlo, Herentals en Heusden-Zolder, kwam als winnaar uit de bus. “In de loop van de jaren heb ik heel veel geleerd en heb ik de vastgoedmarkt zien evolueren. Nu wil ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme overdragen aan de nieuwe generatie vastgoedmakelaars, die staat te popelen om mensen te helpen”, reageerde een overgelukkige Verboven.

Vastgoedbelofte van het Jaar

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via livestemming kon de sector zo mee zijn eigen Vastgoedbelofte van het Jaar kiezen. De drie genomineerden waren Arthur Segers van Immo Arthur Segers uit Buggenhout, Simon Van de Moortel van Rencura uit Gent en Karel Van den Eynde van Miss Miyagi uit Leuven. Het was uiteindelijk Arthur Segers die de meeste stemmen wist te vergaren. “Ik wil eerst zorgen voor een stevige structuur en onderbouw binnen het kantoor. Op termijn zou ik een extra vestiging willen openen. Maar ik ben heel nuchter. Ik wil niet te snel gaan”, aldus de kersverse Vastgoedbelofte van het Jaar.

Vastgoedstudent van het Jaar

In Brussel werden ook de vastgoedstudenten met het beste eindwerk van de hogescholen en van Syntra bekroond. Robin Volckaert van Odisee Hogeschool Aalst mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn eindwerk over de bouwtechnische check-up van bestaande gebouwen en mogelijkheden tot verwerving. Bij de Syntra-studenten kwam Gert Luypaert van Syntra AB, Campus Antwerpen als winnaar uit de bus.

Pieter Pourbusprijs

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de Vlaamse vastgoedsector. Het directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs ditmaal toe aan Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). “Het Vlaams Woninghuurdecreet versterkt het evenwicht tussen de rechten en plichten van huurders en verhuurders. Het decreet bevordert enerzijds de woonzekerheid en woningkwaliteit voor de huurder en beschermt anderzijds de eigendom en het rendement van de verhuurder. Ik ben enorm dankbaar voor de erkenning die ik hier vanavond gekregen heb”, aldus minister Liesbeth Homans.

Georges De Wandeleerprijs

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar was dat Stefan Roosen (Advies Vastgoed Roosen uit Hasselt), de bezieler van de Jonge Vastgoed Club, een uniek netwerk dat zich richt tot iedereen die jonger is dan veertig jaar en gebeten is door de vastgoedmicrobe.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details