Platform voor de bouw
Realty ontvangt 2.508 vastgoedexperts en beleidmakers
De focus op content was primordiaal tijdens Realty.

Realty ontvangt 2.508 vastgoedexperts en beleidmakers

Realty mocht dit jaar maar liefst 2.508 bezoekers verwelkomen in de Brusselse Gare Maritime. “Het sterke programma én de vernieuwde netwerkfaciliteiten vallen duidelijk in de smaak”, klinkt het bij Easyfairs, organisator van het grootste vastgoedevent van ons land. Zowel de top van de vastgoedsector als beleidsmakers kregen er de kans om elkaar te ontmoeten en te inspireren.  

Het kruim van de Belgische vastgoedwereld zakte op dinsdag 19 en woensdag 20 september af naar Gare Maritime in Brussel voor de vijftiende verjaardag van Realty. De iconische locatie, het programma én de sterke sprekers konden de bezoekers bekoren. Het startschot van de summit werd gegeven door Alina-Stefania Ujupan, Head of the New European Bauhaus van de Europese Commissie. Zij schetste hoe Europa op een duurzame én creatieve manier moet omgaan met vastgoed in functie van de klimaatdoelstellingen van 2050. 

Realty was dit jaar toe aan zijn vijftiende editie.

Logisch geheel 

Na een sterke start met toelichting op Europees niveau ging de summit verder met tal van conferenties omtrent het centrale thema ‘Milestones – How will we live in 2050?’ en de impact van ons vastgoed op de onontkoombare Green Deal die steeds dichterbij komt. “De vastgoedsector zet vol in op de verduurzaming van het patrimonium, maar staat voor heel wat uitdagingen. Bij uitdagingen horen echter ook opportuniteiten, zoals de toepassing van nieuwe technologieën, het ontwikkelen én gebruiken van duurzame materialen en de reconversie van bestaande gebouwen. Het is zaak om op lange termijn te denken. De keynotes en conferenties op deze summit hebben zowel internationale als nationale experts vanuit zowel de private als publieke sector dichter bij elkaar gebracht om samen de doelstellingen van morgen te realiseren”, zegt Nele Verhaeren, managing director bij Realty.

Nieuwigheden tijdens de summit

Ook de ‘speeddating’ met de ‘Captains of the Industry’, waarbij bezoekers zich konden inschrijven voor een gesprek met tien gekende experts uit het veld, bleek een formule die in de smaak viel. “Realty is hét vastgoedevent van het jaar”, zegt Nele Verhaeren. “De vastgoedwereld komt gedurende die twee dagen samen, investeert tijd en geld in deze bijeenkomst en verwacht dus ook topkwaliteit. Daarom is het voor ons belangrijk om vernieuwend te zijn en unieke zaken aan te bieden. We hebben ingezet op verhoogde netwerkfaciliteiten zoals met de speed dating, de tool ‘Conversation starter’ (waarbij alle bezoekers op voorhand meetings konden inplannen met andere bezoekers) en de talrijke networking drinks. Ook was er voor het eerst een coworkingspace voorzien waar tijdens de top gewerkt kon worden, zodat niemand genoodzaakt was om tussendoor naar kantoor te gaan.” 

Ook de focus op content was primordiaal, met name om de vinger aan de pols te houden op de vastgoedmarkt, de laatste inzichten mee te krijgen in de KULeuven Learning Corner en in de Innovation Talk Room met uitleg over de nieuwste technologieën omtrent data collection, implementatie van domotica in gebouwen enzovoort. Het aspect ‘beleving’ werd ook uitgespeeld met de talrijke maquettes van toonaangevende architectenbureaus en de standen van de partners konden op veel belangstelling rekenen.

De ‘speeddating’ met de ‘Captains of the Industry’ bleek een formule die in de smaak viel.

Netwerking is key 

Dit jaar slaagde de organisatie erin om het aantal buitenlandse vastgoedinvesteerders te verdubbelen. Er werd voor hen een vipprogramma uitgerold, met als doelstelling om ze ook in contact te brengen met de aanwezige Belgische vastgoedspelers op de summit. “Deze editie voelde echt aan als een 2.0-versie ten opzichte van vorige edities, zowel qua content als qua look-and-feel. We kijken vanuit de organisatie – in samenspraak met ons Steering Committee met vastgoedexperts – terug op een zeer succesvolle vastgoedsummit. We zijn in ons opzet geslaagd om de summit dit jaar opnieuw een niveau hoger te tillen en zullen hierop blijven inzetten in de toekomst. Deze feedback kregen we ook van onze partners én bezoekers”, besluit Nele Verhaeren.     

Realty zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden in Gare Maritime, met name op 17 en 18 september 2024. Meer info vind je binnenkort op de website: www.realty-belgium.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details