Platform voor de bouw
Nieuws

Renotec genomineerd voor de DataNews Digital Workplace Innovator of the Year Award

Digital-Workplace-Innovator

27 maart 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Beloon Renotec die dankzij digitalisering arbeidsongevallenfrequentie met 70% kon verlagen.

OutSystems, een wereldwijde leider in high-performance applicatieontwikkeling, is verheugd te mogen aankondigen dat hun klant Group Renotec, al meer dan 30 jaar restaurateur van gebouwen, monumenten en kunstwerken, werd genomineerd voor de Digital Workplace Innovator of The Year Award door DataNews.

Bij Group Renotec zit innoveren in het DNA. Ze combineren het menselijk talent van gespecialiseerde medewerkers met vernieuwende technieken. Dat stelt hen in staat om hoogstaande renovatieprojecten op te leveren maar ook om interne processen zo efficiënt mogelijk te organiseren en te zorgen voor een maximaal werkcomfort voor 830 medewerkers die zich overal in België bevinden.

Wat startte met de bouw van een contactmodule en applicaties voor onkosten- en afwezigheidsregistratie in low-code met het high-performance platform van OutSystems resulteerde al snel in een heuse digitaliseringsstrategie waarbij alle processen opnieuw tegen het licht werden gehouden. ​ Dankzij de bouw van applicaties in low-code dienden de ontwikkelaars van Renotec niet langer duizenden lijnen code te schrijven maar konden ze zich concentreren op design thinking en UX.

Verhoogd werkcomfort door volledige digitalisering van het beheer van 14.000 werktuigen

Een realisatie waar Renotec bijzonder trots op is, is de Technical Service Unit-applicatie die het mogelijk maakt om het onderhoud, keuringen en leveringen van 14.000 machines en gereedschappen die zich op tientallen verschillende plekken in het land bevinden, op te volgen, te plannen en organiseren. Operators, onderhoudstechniekers en keuringsauditors kunnen op elk moment de status en beschikbaarheid van een item te checken, de nodige inspecties en herstellingen plannen, documentatie en gebruiksaanwijzingen consulteren en logistiek vragen om het werktuig op een werf te laten leveren.

Lees de volledige case hier

Veiligheidsappicatie zorgt voor substantiële vermindering van het aantal ongevallen

Ook het welzijn en de veiligheid van werfmedewerkers draagt Renotec hoog in het vaandel. Daarom bouwde Renotec met het high performance low-code platform van OutSystems ook een applicatie waarin alle veiligheidsvoorschriften worden gebundeld, meteen aangepast beschermingsmateriaal kan worden besteld en waar medewerkers ook duidelijke instructies vinden om zo adequaat mogelijk te handelen als er zich toch een incident voordoet. De app brengt tevens deze incidenten beter in kaart waardoor veiligheidsinspecteurs gericht controles en acties kunnen doen.

Sinds de lancering van de veiligheidsapp daalde de ongevalsfrequentie met ruim 70%, alleen daarom al verdient Renotec het om deze award te winnen.

Vind je het verbeteren van de veiligheid van medewerkers en verhogen van werkcomfort belangrijk? Dan verdient deze case je stem. Je kan deze met slechts enkele kliks uitbrengen in categorie 8 via https://datanewsawards.be/vote/ .

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details