5-kopieren

De staalelementen van gereviseerde kranen worden gestraald met straalgrit en vervolgens afgewerkt met een grond- en eindlaag van 2K-lak.

01:45
16-06-2020

Torenkraanspecialist geeft gebruikte modellen tweede leven

Machines en materieel voor bouw- en infrastructuurprojecten, recyclage en openbare werken: Van der Spek is van veel markten thuis, maar maakte de voorbije 59 jaar zeker furore met zijn kwalitatieve torenkranen. Anno 2020 blijft de exclusieve leverancier en verhuurder van Liebherr-materieel en -toebehoren het verschil maken, onder meer met een uitstekende dienst na verkoop en een dito revisieservice. “Wie een gebruikte kraan binnenbrengt voor revisie, krijgt een zo goed als nieuw exemplaar terug”, benadrukt gedelegeerd bestuurder Erik Van Audenrode.

Van der Spek is een vaste waarde in de bouw- en infrasector. Het bedrijf startte in april 1961 met de distributie van torenkranen op de Belgische markt. Halverwege de jaren 70 breidde het zijn machinegamma fors uit. Intussen is de firma al meer dan veertig jaar gevestigd aan de Industrielaan in
Ternat, waar ze over allerlei moderne technische installaties en ruim voldoende stockageruimte beschikt. “We hebben vijf afdelingen: recycling, mobiele kranen en rupskranen, beton, asfalt en
torenkranen. Hoewel ons activiteitenpakket een stuk ruimer is dan in het begin, blijven de toren-
kranen zeer belangrijk voor ons”, zegt Erik Van Audenrode. “We verkopen niet alleen nieuwe torenkranen en occasies – van kleine ‘onderdraaiers’ tot zware modellen die 50 ton kunnen hijsen – maar hebben sinds de jaren 80 ook een verhuurvloot met een vijfhonderdtal torenkranen van alle mogelijke klassen, waaronder een hele reeks met grote hijscapaciteit en torenkranen met een verstelbare giek.
We zijn vooral actief in de Benelux en Frankrijk, maar in het kader van speciale projecten bedienen we ook de rest van de Europese markt met onze huurkranen.”

vds2-kopieren

Niet alleen nieuwe, maar ook gebruikte machines worden met de grootst mogelijke zorg behandeld bij Van der Spek, dat zich al meer dan dertig jaar toespitst op de revisie van torenkranen.

 

Zo goed als nieuw

Niet alleen nieuwe, maar ook gebruikte machines worden met de grootst mogelijke zorg behandeld bij Van der Spek, dat zich al meer dan dertig jaar toespitst op de revisie van torenkranen. “Dit houdt in dat we gebruikte kranen volledig ontmantelen, dat we ze een flinke onderhoudsbeurt geven (inclusief de rectificatie van boringen, indien nodig), dat we onder meer de motoren en de overbrengingen grondig nakijken, dat we indien nodig bepaalde onderdelen herstellen of vervangen en dat we de staalelementen stralen met straalgrit en vervolgens afwerken met een grond- en eindlaag van 2K-lak – al dan niet in de bedrijfskleuren van de klant”, legt Erik Van Audenrode uit. “Dat dit alles in goede banen geleid wordt door ervaren vakmannen die zelf soms meerdere jaren kraanmonteur geweest zijn en die de machines dus als hun broekzak kennen, is uiteraard zeer mooi meegenomen. Onze Liebherr-torenkranen gaan in principe vijfentwintig à dertig jaar mee, dus als je ze na vijftien jaar binnenbrengt voor revisie, kan je er nog een hele tijd mee verder. Je mag gerust stellen dat je een quasi nieuwe kraan in de plaats krijgt. Bovendien geven we een mooie garantie op het door ons geleverde werk. In combinatie met onze uitstekende dienst na verkoop en ons ruime, veelzijdige aanbod zorgt dit ervoor dat we zeer kort op de bal kunnen spelen en dat Van der Spek een echte referentie is op het vlak van vertical lifting.”     

Tekst Tim Janssens    |    Beeld Van der Spek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Van der Spek

Bouwen aan Vlaanderen partners

naamloos-1-kopieren