Platform voor de bouw
Uitdagende elektriciteitswerken dragen bij tot unieke museumbeleving

Uitdagende elektriciteitswerken dragen bij tot unieke museumbeleving

Elektriciteitswerken uitvoeren in een museum is geen sinecure. Enerzijds vereisen dergelijke omgevingen aangepaste installaties en systemen, anderzijds moeten alle oplossingen perfect in het interieur geïntegreerd worden. In het geval van Z33 was dit laatste een bijzonder moeilijke opgave omdat het gebouw voornamelijk uit ter plaatse gestort beton bestaat.

img_1007-1-kopieren

Samen met Dark werden er speciale verlichtingsarmaturen ontwikkeld.

 

Het is dan ook geen verrassing dat het volledige pakket elektriciteitswerken werd toevertrouwd aan Elektriciteitswerken Janssens uit Zonhoven. Sinds zijn ontstaan in de jaren 80 ontpopte dit familiebedrijf zich tot een dynamische specialist ter zake. “Vandaag realiseren we met een dertigtal medewerkers de meest uiteenlopende projecten”, vertelt mede-eigenaar Matthijs Beckers. “Van retail tot volledig uitgeruste kantoor-, industrie-, appartements- en WZC-gebouwen: telkens weer dokteren we de beste oplossing uit. Toekomstgericht, ecologisch en kwalitatief, want dat zijn de waarden waarvoor wij staan. Natuurlijk blijven we ook na het uitdenken en implementeren van de systemen ten dienste van onze klanten. Zij kunnen na oplevering rekenen op een excellente naservice en depannage.”

img_0570-1-kopieren

Het was niet eenvoudig om alle technieken perfect in het interieur te integreren.

 

Ontwikkeling en uitvoering op maat

In Z33 ontwikkelde en installeerde Elektriciteitswerken Janssens alle technische installaties: netwerk, verlichting, KNX-sturingen, brand- en inbraakdetectie, camerabewaking, toegangscontrole en ook de middenspanningcabine. “Samen met Dark hebben we voor dit project speciale verlichtingsarmaturen op maat ontwikkeld omdat de architecte een bepaald ‘gevoel’ in het project wilde leggen”, aldus Matthijs Beckers. “Een andere uitdaging schuilde in de plafonds en de wanden, die voor het overgrote deel uit ter plaatse gestort beton bestaan. Daarom moesten alle bekabeling en inwerkdozen mee ‘ingestort’ worden tijdens de ruwbouwfase, wat natuurlijk heel wat voorbereiding en coördinatie vereiste. Gelukkig konden we rekenen op een topbouwteam dat er dankzij dagelijkse communicatie in slaagde om de activiteiten van alle actoren perfect op elkaar af te stemmen. Z33 was zeker geen eenvoudig project, maar we zijn bijzonder trots dat we aan dit pareltje hebben mogen meewerken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details