Platform voor de bouw
Nieuws

Verhuurspecialist viert jubileum met groener en groter bedrijf en aanbod

Nieuw-in-de-verhuur-Hybride-16-meter-hoogwerkerENT_ID218291
Ook nieuw: de hybride hoogwerker voor werken tot 16 meter hoog.

Tekst | uwtekst.be

Beeld | Euro Rent

28 januari 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

In 2022 blaast Euro Rent vijftig kaarsjes uit. De verhuurder van machines voor bouw en industrie viert die verjaardag met een uitbreiding van zijn vestiging in Deurne en een nog groter aanbod van machines voor aannemers, installateurs en doe-het-zelvers. Investeringen waarmee ze de ecologische kaart trekken en het leven van de vakman makkelijker willen maken.

Het afgelopen jaar vergrootte Euro Rent zijn vestiging in Deurne met 5000 m². Alle materieel voor bekistingen en steigerbouw is er samengebracht. Zo wil het verhuurbedrijf zijn klanten vlotter bedienen en nog beter inspelen op hun wensen. Om dezelfde reden besliste de machine- verhuurder om het bedrijf en het assortiment te vergroenen en het aanbod uit te breiden.

Het nieuwe opslagterrein voor steiger- en bekistingsmateriaal in Deurne.

Steigers en bekistingsmateriaal

Zaakvoerder Kris Coppens: “Naast de steigermaterialen van Layher bieden we nu ook de steigers en bekistingen van PERI aan. In België zijn we exclusief verhuurder van PERI UP, een steigersysteem dat je flexibel kunt aanpassen aan elk gebouw, elke constructie en elke nieuwe situatie die opduikt tijdens werkzaamheden. En om een alternatief te kunnen bieden voor de zware bekistingspanelen die met een bouwkraan moeten worden geplaatst, namen we ook het PERI DUO-bekistingsmateriaal op in ons aanbod.” “

PERI DUO zijn lichte kunststof bekistingsplaten waarmee je betonnen wanden, kolommen en balken kan bekisten. Het grootste paneel weegt nog altijd maar 23 kilogram. Dat laat je toe om zonder bouwkraan te werken. Of – als er toch al een bouwkraan staat – de huurperiode te beperken. En om het de professional nog gemakkelijker te maken, krijgt hij pakketten met toebehoren. Daarin zitten niet alleen de panelen en verbindingselementen, maar ook een plan en een werkwijze om de panelen te plaatsen en het beton te storten. Als aannemer bespaar je zo enorm veel tijd en geld.”

“Met SKYMAX bieden we dan weer vloerbekisting aan die je begint op te bouwen vanaf het niveau onder de verdieping waar de vloer moet komen. Zo kun je de bekisting voor grote betonnen vloeren heel veilig opbouwen. Dankzij de panelen van 2 x 1 meter kan dat al met twee personen gebeuren.”

Euro Rent is exclusief verhuurder van PERI-steigers en bekistingsmateriaal.

Valbescherming

“Ook van de PROKIT-valbescherming zijn we exclusief verhuurder. Het systeem bestaat uit gegalvaniseerde hekken van 1,10 meter hoog met mazen. Dankzij de leuningstaanders en bevestigingsvoeten kun je zo snel en eenvoudig een hele verdieping beveiligen om te verzekeren dat niemand naar beneden valt.”

De nieuwe bestelwagen met hoogwerker en opslagruimte.

Elektrische hoogwerkers en schaarliften

Daarnaast investeerde Euro Rent in hybride en elektrische hoogwerkers en schaarliften. “Bij de hybride modellen laadt de dieselmotor de batterij op wanneer de hoogwerker of schaarlift wordt verplaatst. Eens je aangekomen bent op de locatie neemt de elektrische motor het over. Het grote voordeel van die hybride en elektrische modellen: dankzij hun stille werking is er veel minder geluidsoverlast op een werf. Zeker in stedelijke gebieden maakt dat een groot verschil.” “Ook nieuw zijn onze hoogwerkers op vrachtwagens tot 3,5 ton en op een gesloten bestelwagen. Ze kunnen door iedereen met een rijbewijs B bestuurd worden. De hoogwerkers op de vrachtwagens gaan tot 28 meter hoog, de hoogwerker op de bestelwagen tot 17 meter hoog. In de bestelwagen is er nog genoeg ruimte om alle gereedschap en materiaal mee te nemen dat nodig is op de werkplek.”

Ook professionele tuingereedschappen met batterij maken deel uit van het aanbod.

Stofbestrijding op werven

Als aannemer kun je bij Euro Rent terecht voor professionele vernevelingsmachines om het stof dat vrijkomt bij afbraak-, grond- en andere werken neer te slaan. “Zo hebben de omwonenden weinig tot geen last meer van stof en zullen ze geen klacht indienen omdat hun huis of auto vol stof hangt. Onze grootste machines vernevelen microdruppels water tot 50 meter ver en kunnen vanuit de graaf- machine bediend worden met behulp van een afstandsbediening. Door zo’n machine te huren, voorkom je als aannemer dat je een boete krijgt of dat de werf wordt stilgelegd omdat je de milieuvoorwaarden niet naleeft.”

Zonne-energie en propere benzine

Euro Rent rustte de depots in Deurne en Sint-Niklaas uit met zonnepanelen.

Naast een uitbreiding van het aanbod investeerde Euro Rent ook in duurzaamheid. Om het verbruik van elektriciteit van het net terug te dringen, kregen beide vestigingen in Deurne en Sint-Niklaas zonnepanelen. Het verhuurbedrijf recupereert nu ook regenwater en gebruikt het om de machines schoon te maken die na een verhuurperiode terug in het depot worden gezet. “Daarnaast vullen we de twee- en viertaktmotoren van onze machines nu met alkylaatbenzine van Aspen. Die bevat geen schadelijke stoffen zoals benzeen en is dus veel minder schadelijk voor het milieu”, besluit Kris Coppens.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details