Platform voor de bouw
Voorgespannen structuurelementen met focus op kwaliteit
“Begin dit jaar hebben we ook voorgespannen balken toegevoegd aan ons gamma”, zegt Geoffry Van De Velde.

Voorgespannen structuurelementen met focus op kwaliteit

Gelukkig bestaan er ervaren fabrikanten zoals Nerva, die van deze bijzondere specialisatie hun absolute corebusiness hebben gemaakt. Sinds ze in 2013 een onafhankelijke koers begon te varen, is de firma uit Harelbeke sterk geëvolueerd. “We hebben onze actieradius aanzienlijk verbreed, maar de rode draad is en blijft kwaliteit!”

Nerva produceert jaarlijks circa 350.000 m² voorgespannen welfsels met diktes van 12 tot 40 cm.

Nerva zag het levenslicht in 1963 en groeide in een mum van tijd uit tot een gereputeerde producent van prefabbeton en voorgespannen
betonelementen. Vanaf 1989 maakte het bedrijf deel uit van de voormalige Echo-groep en focuste het uitsluitend op voorgespannen welfsels. Hieraan kwam een einde op 27 maart 2013, toen drie trouwe werknemers Nerva overnamen via een management buy-out, met de steun van Koraton (producent en leverancier van gewelven, potten en balken; deel van de Franse RECTOR Group). “Een ware mijlpaal voor onze onderneming, want sindsdien opereren we volledig zelfstandig”, vertelt Geoffry Van De Velde, technisch-commercieel vertegenwoordiger bij Nerva. “Deze nieuwe start leidde tot een bruisende dynamiek, want intussen is onze opslagruimte fors uitgebreid, zijn we verhuisd naar nieuwe burelen en beschikken we over een kersverse productiehal, die we vorig jaar in gebruik hebben genomen. Jaarlijks produceren we circa 350.000 m² voorgespannen welfsels met diktes van 12 tot 40 cm.”  

Kwaliteit op elk vlak

‘Kwaliteit op elk vlak’ is het primaire streefdoel van Nerva. Gedurende het productieproces kijkt het strikt toe op de betonsamenstelling en de maatvastheid van de elementen  “Dit maakt dat we zeker qua zichtwerk voor niemand moeten onderdoen”, aldus Geoffry Van De Velde. “We beschikken bovendien over een ijzersterk team. We zijn een van de kleinere spelers op de markt, maar dat biedt ons het voordeel dat we zeer kort op de bal kunnen spelen en een snelle, persoonlijke service kunnen garanderen. Dankzij onze eigen studiedienst kunnen we ook het benodigde studie- en rekenwerk voor onze rekening nemen en tevens een adviserende rol vervullen. Voorgespannen welfsels blijven een belangrijk speerpunt, maar sinds een viertal jaar verdelen we in samenwerking met Koraton en hun moederbedrijf RECTOR Group eveneens voorgespannen predallen. Begin dit jaar hebben we ook voorgespannen balken toegevoegd aan ons gamma (van 60 cm breed tot 1 meter hoog), waarbij we het volledige proces in eigen hand houden – van calculatie tot productie en levering. Wie op zoek is naar kwalitatieve voorgespannen betonelementen voor woningen, zorgcomplexen, utiliteitsgebouwen en tal van andere realisaties, is bij ons dus aan het juiste adres!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details