Platform voor de bouw
Waarom kiezen voor multiplex platen?

Waarom kiezen voor multiplex platen?

Multiplex platen hebben diverse voordelen waardoor de keuze voor dit materiaal de juiste is. Wat zijn de voordelen van multiplex ten opzichte van hout? Wat kan er allemaal met multiplex platen gedaan worden?

De voordelen

Multiplex platen kunnen eruitzien als massief hout, maar heeft het grote voordeel dat ze praktisch niet krom zullen trekken. Vocht en wisselende temperasturen vormen dan ook minder een probleem dan bij het gebruik van hout. Daarnaast ziet het eruit alsof het uit 1 stuk hout bestaat, wat natuurlijk een mooi gezicht geeft.  Multiplex bestaat uit meerdere dunne lagen houtfineer. Deze lagen worden zo aan elkaar gelijmd (kruislings) waardoor er één groot geheel lijkt te ontstaan. Hierdoor krijg je een plaat die eruitziet als massief hout uit 1 stuk. Multiplex platen zijn vlakker dan massief hout waardoor ze ook nog eens simpeler te verwerken zijn. En in veel gevallen kan het ook gewoon mooier zijn…

Varianten van multiplex

Het ene multiplex is de andere niet. Er zijn diverse houtsoorten die als grondstof worden gebruikt voor dit materiaal. Afhankelijk hiervan zullen er andere eigenschappen naar voren komen. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor buigzame multiplex platen! Soms zijn er toepassingen die dit nodig hebben. Normale platen zijn namelijk niet buigbaar door hun stevigheid te danken aan de kruislingse verbindingen.

Wat kan je doen met multiplex platen?

Multiplex platen zijn in heel veel situaties toepasbaar. Zo worden ze gebruikt voor meubelen en door de stevigheid ook voor meer constructieve toepassingen. Multiplex als vloer of ondervloer komt ook voor. Te danken aan de stevigheid, de mooie houtstructuur, maar ook het gladde oppervlak, is een vloer van deze platen een mooie optie. Er zijn ook decoratieve redenen om over te gaan tot multiplex platen kopen. Vaak kan je multiplex op maat laten maken, zodat het eenvoudig wordt om het materiaal te verwerken. De multiplex prijs hangt natuurlijk heel erg af van de kwaliteit en welke houtsoort er (dus) gebruikt is. Let niet alleen op de toepasbaarheid van de platen, maar kies ook de kleur die past bij het project!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details