Platform voor de bouw
Waarom LED verlichting een goede keuze is

Waarom LED verlichting een goede keuze is

Wie slim is, kiest voor LED verlichting. Het kiezen voor LED verlichting gaat namelijk gepaard met een aantal aangename voordelen. Welke voordelen dat zijn, behandelen we in dit artikel. Lees snel verder!

Het zorgt voor een besparing

Wie voor LED verlichting kiest, geeft de voorkeur aan duurzaamheid en kiest voor een energiebesparende lichtbron. Zo besparen woningen met LED verlichting al snel 20% op de energiekosten en ligt dit voor bedrijven zelfs tussen de 30 tot 60%.

Voor bedrijven is het ook zeker het overwegen waard om over te stappen naar LED TL verlichting. Je kunt dan namelijk een energiekostenbesparing realiseren van minstens 50% dat zelfs kan oplopen tot 66%. In de levensduur van één LED TL-buis, heb je al twee tot vier keer een conventionele TL-buis moeten kopen én vervangen. Dat maakt de overstap naar LED TL-buisverlichting voor grote ruimtes zoals bedrijfshallen, fabriekshallen, werkplaatsen en magazijnen wel heel verleidelijk!

Vergeet daarnaast ook niet dat een LED TL-buis laten vervangen soms behoorlijk in de kosten kan lopen. Je kunt ervoor kiezen het onderhoud en vervanging voor eigen rekening te nemen, maar soms heb je geen andere keus dan het door een extern bedrijf te laten vervangen omwille van hoge plafonds of door plekken waar je moeilijk bij kunt.

Lange levensduur

Wie kiest voor een LED lamp, kan rekenen op een levensduur van ongeveer 20.000 tot 40.000 branduren. Ter vergelijking: van een spaarlamp kun je ongeveer 10.000 uren genieten en een gloeilamp ‘slechts’ 1000 uren. Dit komt met name doordat LED armaturen minder snel warm worden. Hierdoor kan alle energie gebruikt worden voor de verlichting. Daarnaast heeft een LED lamp in tegenstelling tot een halogeenlamp geen gloeidraad, hetgeen vaak het eerst kapot gaat. Dat maakt een LED lamp schokbestendig.

Productiever personeel

LED verlichting op kantoor zorgt ook voor productievere werknemers, want uit onderzoek blijkt dat medewerkers 12% productiever zijn met de juiste verlichting. Het is daarom slim om een lichtplan te maken. Maak daarbij onderscheid tussen de basisverlichting en de functionele verlichting. Onder basisverlichting wordt verstaan de verlichting die zich gelijkmatig over de ruimte verspreid, bijvoorbeeld met led spots armaturen van Ledwereld.nl. Een bureaulamp is weer perfect voor gerichte, praktische verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details