Platform voor de bouw
“ Wij bouwen aan een betere wereld met CLT, bouw jij mee? “

“ Wij bouwen aan een betere wereld met CLT, bouw jij mee? “

Luidt de slogan van Ecostruct, Oost-Vlaams bouwbedrijf die zich toespitst op Cross Laminated Timber als duurzame en circulaire bouwtechniek.

“ Wist u dat beton-en staalbouw één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is ? Door de exponentiële groei van de CO2-uitstoot geraakt ons natuurlijk ecosysteem in onbalans. Hout kan een groot deel hiervan compenseren. Waarom onze uitstoot niet verkleinen en met hout beginnen bouwen? “ Aldus CEO van Ecostruct, Andy De Groote

CLT of Cross Laminated Timber bestaat uit meerlagige panelen in massief hout die kruislings verlijmd worden. Deze innovatieve prefab bouwtechniek biedt vele opportuniteiten die bijdragen aan een duurzame toekomst.

De huidige klimaatproblematiek is onze grootste drijfveer om uitsluitend te werken met duurzame bouwtechnieken. Om deze reden doorbreken wij graag tradities en voorzien wij een betere, snellere en duurzamere oplossing.

Waarom bouwen met CLT?

Wij bouwen met CLT
 voor een duurzamere en betere toekomst,
⌚ snellere bouwtijd i.v.m traditionele bouwmethodes,
 want het is energiezuinig, efficiënt en kostenbesparend,
 hout is een goede vochtregelaar,
☀️ optimale isolatiekenmerken voor een ideaal binnenklimaat,
️ kent een enorm draagvermogen,
 en de architectuur kent geen grenzen en laat iedere bouwstijl toe!

Wij werken vaak samen met o.a. Wood Architects Aché Ligno in Aalter die zich al sinds 2013 uitsluitend toespitsen op houtbouw.

“Velen vragen zich af waarom we hiervoor bomen hoeven te kappen?”

Alle CLT-panelen die wij gebruiken hebben een FSC-label en PEFC-certificaat die voldoen aan een CO₂ neutrale productie. Deze labels garanderen dan ook duurzame bebossing. De jaarlijkse aangroei van onze Europese bossen wordt nog niet voor de helft gebruikt, waardoor er dus nog een enorm potentieel is om binnen de bouwsector houtgebruik te vergroten, zonder dat deze Europese bossen verkleinen.

“Duurzame bebossing in Europa produceert 25 à 30 m3 hout per seconde. Waar een gemiddelde CLT-woning 100 tot 125 m3 hout nodig heeft. Als je de berekening maakt groeit deze woning in slechts 4 à 5 seconden terug.” Andy De Groote

“Iemand vroeg ons of interesse in CLT groeit?”

Andy De Groote, CEO van Ecostruct: “ Bijna iedere dag krijgen wij meerdere aanvragen binnen van zowel particulieren, architecten of ingenieursbureaus en bouwbedrijven die een duurzame partner zoeken. Gezien het toenemende bewustzijn rond duurzaamheid en circulariteit, verwachten we dat deze interesse alleen nog maar verder gaat stijgen en dat stemt ons zeer tevreden, aangezien onze boodschap over duurzamer bouwen doordringt tot bij de juiste mensen.

CLT als circulair product en innovatieve bouwtechniek biedt onze planeet alleen maar opportuniteiten. Waar wachten jullie nog op?

Wij geven graag professioneel advies over de diverse mogelijkheden en praktische inzichten over bouwen met CLT. Daarom organiseren wij ook een openwerfdag op 4 juli, Klinkaard 102 te Oordegem, waarbij zowel particulieren, partners, architecten en bouwbedrijven vrijblijvend mogen langskomen om een CLT-woning eens van dichtbij te bezichtigen.

Openwerfdag op 4 juli van 10u t.e.m. 17u, klinkaard 102, te Oordegem www.ecostruct.be/openwerfdagen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details