Platform voor de bouw
Nieuws

Woning isoleren? Ontdek de 5 beste tips voor een lagere energiefactuur

house

24 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, is het isoleren van je woning belangrijker dan ooit. Een goed geïsoleerd huis vraagt namelijk minder energie en resulteert in een lagere factuur. Ontdek hier hoe jij je woning een stuk energiezuiniger kan maken!

1. Isoleer je dak

De meeste warmte in huis gaat verloren via het dak. Dit is dus je nummer 1 prioriteit op het vlak van isolatie. Ben je een echte klusser? Steek dan gewoon zelf de handen uit de mouwen. Je kan tegenwoordig kant-en-klare-isolatiepakketten kopen met isolatiemateriaal én toebehoren waarmee je zo aan de slag kan.

2. Plaats ramen met dubbelglas

Tegenwoordig beschikken de meeste woningen over ramen met dubbel glas of hoogrendementsglas. Maar misschien woon je in een authentiek herenhuis van enkele decennia oud, inclusief ramen met enkel glas. Dan doe je er goed aan hierin te investeren en ramen te plaatsen met dubbelglas. Deze investering haal je er na verloop van tijd zeker weer uit. Je energiefactuur zal zienderogen dalen!

3. Kies voor isolerende raambekleding

Heb je momenteel geen budget voor ramen met dubbel glas? Dan is er gelukkig nog een andere oplossing om je ramen te isoleren: kwalitatieve raambekleding. De gepaste raamdecoratie kan je wooncomfort verhogen en je energiefactuur verlagen. Sluit ’s avonds en ’s nachts de gordijnen. Hang ze zeker niet voor de verwarming want zo verlies je net veel warmte. Wist je dat de combinatie van enkel glas en goed isolerende gordijnen vaak een betere isolatiewaarde heeft dan dubbel glas op zich? Investeer in dubbele plisségordijnen met een inwendige coating in aluminium, verduisterende rolgordijnen of zonwerende gordijnen.

4. Investeer in vloerisolatie

Vloerisolatie voelt fijn aan en laat je energiefactuur bovendien een stuk dalen. Heb je een kruipruimte? Dan kan je je vloer makkelijk isoleren langs de onderkant. Heb je geen kruipruimte, dan zijn er ook andere oplossingen. De investering in vloerisolatie is sowieso een slimme besteding van je geld. De winst die je eruit haalt is vergelijkbaar met een interest van 7% op je spaarrekening. Wil je graag vloerverwarming in huis, dan is vloerisolatie ook zeker een must! Zo niet, verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte.

5. Gebruik tochtstrips

Er zijn meerdere plekken in huis waardoor er tocht kan binnenkomen. Zoals onder de voordeur door. Die tocht verbruikt energie en zorgt voor een onaangename koude. Maak daarom alle kieren, naden en spleten in je woning dicht met dichtingskit of tochtstrips.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details