Platform voor de bouw
Zorgen voor een  ‘positieve spanning’

Zorgen voor een ‘positieve spanning’

Elektriciteit en de toepassingen ervan worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Elektrische installaties dienen dan ook goed ontworpen en afgestemd te zijn op de behoeftes van de klant. Studiebureau Vitech heeft er bewust voor gekozen om het ontwerpen van elektrische installaties als hun kerntaak te beschouwen.

BAA: Studiebureau Elektriciteit, een nichemarkt?

“Vitech: Inderdaad. Er zijn niet veel studiebureaus die zich uitsluitend in deze discipline gespecialiseerd hebben. De meeste studiebureaus nemen het ganse pakket technieken onder hun vleugels, dus ook dat gedeelte van de technische installaties die wij ‘de natte technieken’ noemen: HVAC, verwarming, koeling, sanitair, … Aangezien de techniek van de elektrische installaties zeer snel evolueert, hebben wij ervoor geopteerd om ons te focussen op dit domein.” “De klanten die beroep doen op een studiebureau verwachten terecht dat ze geholpen worden door ingenieurs die op de hoogte zijn van de stand van zaken en dus kunnen meezoeken naar de beste technische oplossingen.”

BAA: Wie zijn jullie klanten?

“Vitech: Wij worden vaak door de grotere multidisciplinaire ingenieursbureaus geconsulteerd voor onze gespecialiseerde kennis op gebied van elektriciteit (hoog- en laagspanning, sterk- en zwakstroomtoepassingen). Ook bouwheren of eigenaars van technische installaties weten ons te vinden wanneer ze met een of ander elektrisch probleem te kampen hebben. We kunnen hen ook helpen bij de opmaak van de verplichte (KB 04/12/2012) risicoanalyse of van een elektrisch dossier met onder andere plannen, schema’s, kabelberekeningen, tabel van uitwendige invloeden, en zo meer. Architecten vragen ons vaak om een studie te maken van een globale technische installatie voor een nieuwbouw of renovatie. Ook deze partijen kunnen we helpen aangezien we samenwerken met kwalitatieve partners die de natte technieken (HVAC, sanitair, …) behartigen.”

BAA: Wat zijn jullie troeven?

“Vitech: Onze specialisten volgen de regelgeving en de zeer snel evoluerende technologische ontwikkelingen op de voet op zodat er vakkundig kan geadviseerd worden. ”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details