Platform voor de bouw
Abutriek, Vichte | Sanitair in mat rvs siert stijlvolle nieuwbouw

Abutriek, Vichte | Sanitair in mat rvs siert stijlvolle nieuwbouw

Denk je automatisch aan porselein voor sanitair in een kantoorgebouw? DELABIE (Brussel) toont in de nieuwbouw van Abutriek dat het ook anders kan. Van urinoirs tot toiletten en van kranen tot handdoekdispensers: het sanitair is over de hele lijn uitgewerkt in mat rvs. Een absolute meerwaarde voor Abutriek, dat er zo meteen een mooie showcase bijkreeg voor zijn klanten.

Dat alle materialen recycleerbaar zijn, is een extra troef. “We tonen hier dat sanitair in rvs allang niet meer voorbehouden is voor gevangenissen of tankstations langs de snelweg”, benadrukt sales director Frank Desmet van DELABIE. “Door voor een matte uitvoering, verborgen bevestigingen en afgeronde vormen te kiezen, combineren we esthetiek met onderhoudsgemak. Die vraag naar design – zelfs voor het sanitair – klinkt trouwens steeds luider. Voorbeelden van trendy sanitair, ook gerealiseerd met toestellen in inox, zie je in de nieuwe opnamestudio’s van Goose in Kortrijk of in bar Insomnia in Aarlen.”

beeld-delabie-abutriek-02-kopieren

De elektronische wastafelkraan maakt een forse waterbesparing tot 90 % mogelijk. (Beeld: Lenzer)

 

Optimale hygiëne

De keuze voor de elektronische wastafelkranen – type Tempomatic 4 – is dan weer vooral gebaseerd op de nood aan een goede hygiëne. De kranen zijn sensorgestuurd en worden dus handenvrij bediend. “Meer nog: 24 uur na het laatste gebruik van een kraan, spoelt deze automatisch gedurende 60 seconden. Zo wordt eventueel stilstaand water in de leidingen weggespoeld en ververst. En door stilstaand water in de installatie uit te sluiten, worden biofilmvoming en bacteriegroei tegengegaan. Zo vermijden we problemen zoals de legionella-uitbraak in Evergem”, legt Desmet uit. De elektronische wastafelkraan is bovendien zuinig qua waterverbruik. “Je verbruikt tot liefst 90 procent minder water dan met een klassieke kraan. Dit door het lagere debiet – 3 liter water per minuut in plaats van de standaard 9 liter – en de besturing via aanwezigheidsdetectie. De kraan loopt enkel tijdens het natmaken en het spoelen van de handen, niet tijdens het inzepen. Dat komt gemiddeld gezien neer op zo’n 12 seconden, waar een wasbeurt aan een klassieke kraan circa 40 seconden stromend water verbruikt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details