Platform voor de bouw
Twee rooftoppadelvelden, twee groendaken en 21 kmo-units
Het gloednieuwe bedrijvenpark, dat strategisch gelegen is nabij het centrum van Brugge, omvat een indrukwekkende reeks van 21 kmo-units.

Twee rooftoppadelvelden, twee groendaken en 21 kmo-units

Soms zit het ontstaan en de ontwikkeling van een gebouw in een klein hoekje. En hangt een en ander af van een simpele toevalligheid. Zo ook in het geval van bedrijvenpark BALDR in Brugge. Maarten Allijns, managing director bij Hercull, reed namelijk elke dag langs een braakliggend, maar strategisch gelegen stuk grond, van en naar het werk. En dus zette hij de eerste stappen voor de realisatie van BALDR …

Het moderne en innovatieve architecturale ontwerp maakt van BALDR een opvallende verschijning in de omgeving.

Het gloednieuwe bedrijvenpark, dat strategisch gelegen is nabij het centrum van Brugge, omvat een indrukwekkende reeks van 21 kmo-units. Deze units variëren in grootte, van 100 m² tot wel 420 m², waardoor er voor elk type ondernemer een passende ruimte beschikbaar is. Bovendien zijn verschillende van deze units uitgerust met kantoorruimtes op de bovenverdieping, wat extra flexibiliteit en functionaliteit biedt voor de bedrijven die zich er vestigen.

“Terwijl we de eerste fase aan het monteren waren, tekenden en produceerden we de volgende fases, zodat we deze aansluitend konden monteren”, legt Geoffrey Leterme uit.

Groeiende vraag naar ondernemingsruimtes

Dit bedrijvenpark is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch een juweeltje. Het moderne en innovatieve architecturale ontwerp maakt van BALDR een opvallende verschijning in de omgeving. Maar dat is nog niet alles. De site is ook uitgerust met twee rooftoppadelvelden, waardoor werknemers en bezoekers kunnen genieten van een unieke sportieve ervaring met een panoramisch uitzicht.

De realisatie van dit bedrijvenpark door Hercull is een antwoord op de groeiende vraag naar ondernemingsruimtes in de Brugse regio. 

De stad heeft een dynamische zakelijke gemeenschap en de toevoeging van dit bedrijvenpark zal ongetwijfeld bijdragen aan de verdere economische groei. 

“Planning was zoals steeds heel belangrijk. Met ons eigen productieatelier en eigen montageploegen staan we sterk”, zegt Geoffrey Leterme.

Perfecte afwerking is primordiaal

Bram Helin, projectmanager bij Hercull: “We zijn ook best wel trots om te melden dat we een sleutelrol hebben gespeeld in het dossier rond de herlokalisatie van de brandweerkazerne, waarmee we hebben bijgedragen aan een duurzame oplossing voor de gemeenschap. Ook die rooftoppadelvelden kaderen in onze visie op duurzaam ruimtegebruik. Bovendien hebben we van twee van de drie daken echte groendaken gemaakt, zorgden we voor adequate waterrecuperatie en installeerden we heel wat regenwaterputten. Duurzaamheid is namelijk niet zomaar een modewoord bij ons.”

“We zijn een klein team van zes personen. Vandaar dat we zo snel konden beslissen om iets te doen met de grond die Maarten al een hele tijd op het oog had. Waar we ook hard op inzetten, is een perfecte afwerking. Dat is bij ons echt wel primordiaal. We gebruiken altijd hoogwaardige materialen. Niet alleen voor onze gebouwen, maar ook voor poorten, deuren enzovoort. En dat heeft duidelijk zijn invloed gehad op de verkoop, want alles was tijdens de eerste verkoopdag al helemaal uitverkocht. We moesten op dat moment zelfs nog onze omgevingsvergunning krijgen.”

De rooftoppadelvelden kaderen in de visie van Hercull op duurzaam ruimtegebruik.

Geslaagde simultane planning

“We werken ook graag samen met (onder)aannemers die een meerwaarde kunnen bieden voor een project. Voor de ruwbouw en aanverwanten werd dat Vanloot”, geeft Bram Helin aan.

Geoffrey Leterme, projectmanager bij Vanloot: “We hebben dit project onder andere binnengehaald doordat we actief meedachten over het bestaande concept. Onder de padelvelden plaatsten we geen staalstructuur, aangezien dit veel te zwaar ging zijn. In de plaats daarvan stelden we holle wanden voor. Op die manier kon de brandwerende verf geschrapt worden en zaten we beter qua prijs. Finaal waren we verantwoordelijk voor de padelvelden, de funderingen, de staalstructuur, de betonwanden, de dakwerken en alle sandwichpanelen.”

“Planning was heel belangrijk in dit project. Laat dan nu net een sterkte zijn van Vanloot. Terwijl de staalstructuur nog in productie zat, begonnen we al te bouwen aan de padelvelden. Zo wonnen we tijd. Op het eind kwamen dan de kantoren, wat voor ons wel iets meer voeten in aarde had. Maar door onze geslaagde simultane planning – uitvoering en productie – zijn we erin geslaagd om alles perfect op tijd af te werken. De klant was dus heel tevreden!”     

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Hercull (Kortrijk)
  • Architect Bultynck Kindt architecten (Brugge)
  • Hoofdaannemer(s) Vanloot (Vlamertinge)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details