Platform voor de bouw
Akoestische studie: economisch én ecologisch interessant
Voor berekeningen van de akoestische prestaties van ruimtes en gebouwen bestaan gespecialiseerde softwarepakketten. (Beeld: Mercator Press Jabbeke)

Akoestische studie: economisch én ecologisch interessant

Er kan veel bespaard worden door een gespecialiseerd studiebureau voor akoestiek van bij het prille begin van een bouwproject aan boord van het team te brengen, zowel op het vlak van financiën als materialen. Door gebruik te maken van uitgebreide digitale tools kan SonIQ zeer nauwkeurig bepalen welke maatregelen absoluut noodzakelijk zijn voor aangename en rustige omgevingen.

“Voor berekeningen van de akoestische prestaties van ruimtes en gebouwen bestaan gespecialiseerde softwarepakketten. In veel gevallen vertrek je van een 3D-model waarbij alle voorziene materialen in het digitaal model worden aangebracht”, vertelt Bart Van de Velde, bestuurder bij SonIQ. “Een beetje zoals BIM, dat in veel andere disciplines toegepast wordt. Dat is echter nog niet wijdverspreid onder de studiebureaus voor akoestiek. Wij gebruiken deze modellen wel al meer dan tien jaar. En we hebben ook al enkele belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling ervan.”

Besparing door nauwkeuriger rekenen

Door te investeren in een goede studie voor akoestiek tijdens de ontwerpfase worden verrassingen tijdens of na de bouwfase vermeden. Er kan zo veel bespaard worden op de gebruikte materialen. Dat is zowel economisch als ecologisch interessant. SonIQ is specialist in het gebruik van 3D-modellen voor berekeningen van akoestische prestaties. Dit voor zowel binnenruimtes (zaalakoestiek), tussen verschillende ruimtes (bouwakoestiek) als buitenruimtes (omgevingsgeluid).    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details