Platform voor de bouw
Al 25 jaar op de teller voor PariMetal

Al 25 jaar op de teller voor PariMetal

Complexe staalstructuren voor ruwbouw

Profielstaal voor dragende ruwbouwstructuren. Daarin is PariMetal uit Genk gespecialiseerd. Als het even kan met een technische moeilijkheidsgraad – dat houdt het werk uitdagend. Al ruim 25 jaar verwerkt het bedrijf profiel- en plaatstaal tot halffabricaten of compleet samengestelde onderdelen voor de bouwsector.

Lasser is en blijft een knelpuntberoep. Gelukkig beschikken ze bij PariMetal al jaar en dag over een team van specialisten. Ze zijn dan ook gekend voor hun feilloze uitvoering van complex laswerk. Samen met boor- en snijwerk en het aanlassen van wapeningsstaal maakt het zowat 90% van het werk uit.

Gestage groei

In 1994 werd PariMetal opgericht als eenmanszaak. Sinds de opstart is het bedrijf quasi onophoudelijk gegroeid. Ook nu, met de tweede generatie aan het hoofd van het familiebedrijf, zet die trend zich door. “Dat merken we onder meer aan de omvang van werven waar we aan meewerken”, licht zaakvoerder Jos Paridaans toe. “Denk maar aan Quartier Bleu in Hasselt. Dat was de grootste werf van Limburg de afgelopen jaren. Wij voorzagen stalen onderdelen van de kelder tot de bovenste verdieping. Het begon al met een pittige moeilijkheidsgraad voor de drukverdeelplaten in de kelder. Complexe lasconstructies die de berekeningen van het studiebureau nauwgezet in de praktijk moesten brengen. Momenteel zijn we ook nog volop bezig aan de ontwikkelingen op Linkeroever en ‘t Eilandje in Antwerpen.”

20190618_080532-kopieren

Voor Van Laere verwerkte PariMetal 129 ton staal op één verdieping.

 

PariMetal staat in voor de productie en het aanleveren van de profielen en andere stalen bouwonderdelen. De technische plannen zet het volgens een vooraf bepaalde planning om in kant-en-klare constructies voor klanten – vaak grote bouwbedrijven. Voor Quartier Bleu verwerkte PariMetal 385 ton staal. Een typevoorbeeld van de capaciteit en expertise van de Genkse staalspecialist. Met PariTech beschikt het bedrijf ondertussen ook over een tweede pijler, die zich specialiseert in de opbouw van voertuigen, zoals autolaadkranen en containersystemen.

Volgens strikte normen

Uiteraard werkt PariMetal volgens de geldende normen voor staalverwerking – EN1090 – en de eisen van de bouwsector. Bovendien is het bedrijf gecertificeerd tot executieklasse 3. “Sinds 2014 hebben we die EN1090 EXC3, een hoge certificatie. Dat betekent dat we al onze gelaste onderdelen van een CE-markering kunnen voorzien”, duidt Paridaans. “In de praktijk komt het erop neer dat we bijna nooit een opdracht moeten weigeren vanwege de moeilijkheidsgraad of welbepaalde wettelijke normering. Dat we klasse 3 hebben, is een rechtstreeks gevolg van onze inhouse-ervaring en de kennis die we doorheen de jaren hebben opgebouwd.”

Want al zijn de aangeleverde staalelementen na het bouwproces meestal onzichtbaar, de kwaliteit van de dragende structuren is cruciaal voor een gezond gebouw en een lange levensduur. Met zijn certificaat garandeert PariMetal dat alle staalbewerkingen met de nodige zorg en deskundigheid gebeuren.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details