Platform voor de bouw
Sterke combinatie verenigt beste van drie werelden
Om de innovatieve printer makkelijk van werf naar werf te brengen, is er een robuuste hardcasekoffer voorhanden. Met z’n geringe gewicht van 8,9 kg is hij ook zonder koffer simpel te verplaatsen.

Sterke combinatie verenigt beste van drie werelden

Op de werf draait alles om nauwkeurigheid en tijdsefficiëntie. “Bouwen moet uiteraard nauwkeurig zijn, maar in de praktijk moet het vooral ook vooruitgaan, twee objectieven die soms tegen elkaar indruisen”, weet Fiona De Smet, zaakvoerster van Lasertopo, de Herzeelse specialist in hoogtechnologische meet- en testapparatuur. “Time is money, luidt het gezegde, maar de strakke deadlines kosten net vaak geld op de werf. Met deze inzichten besloten we – vanuit onze rol met een passie voor precisie én snelheid bij meetprocessen – de verantwoordelijkheid op te nemen om een nieuwe standaard te creëren op Belgische werven. Daarbij kan uitzetten voortaan geautomatiseerd én foutloos gebeuren.”

“De HP SitePrint maakt komaf met de uitdagingen van menselijke fouten en tijdsdruk”, vertelt Fiona De Smet.

Tijdens het handmatig uitzetten van bouwplannen op een werf is het risico op menselijke fouten groter, mede door tijdsdruk. Dit kan vervolgens leiden tot tijdrovende correcties en onnodige kosten, terwijl aannemers zich weinig tot geen speling kunnen veroorloven, op tijd noch kosten. “Om deze problematiek te counteren, waren we al geruime tijd op zoek naar een oplossing die onze hoge verwachtingen kon inlossen”, steekt Fiona De Smet van wal. “Het antwoord op dat complexe vraagstuk vonden we bij een merk dat niet meteen wordt gelinkt aan de bouw: Hewlett-Packard, oftewel … HP!”

Uitzetten van bouwplannen automatiseren

Via het Amerikaanse technologiebedrijf, bekend om zijn printers, maakte Lasertopo immers kennis met de HP SitePrint. Deze revolutionaire BIM-printer automatiseert het uitzetten van bouwplannen en elimineert de risico’s die verbonden zijn aan handmatig werk. Voor aannemers vertaalt dit zich naar maximale efficiëntie, waarbij tijdrovende correcties tot het verleden behoren. “De HP SitePrint maakt komaf met de uitdagingen van menselijke fouten en tijdsdruk”, weet Fiona De Smet. “Het uploaden van CAD-plannen naar de SitePrint Cloud resulteert in een nauwkeurige uitzetting op de werf. Lijnen, punten, symbolen en teksten worden direct geprint op betonplaten of andere robuuste ondergronden. De precisie van de HP SitePrint, ongeacht de complexiteit van een project, biedt aannemers een geautomatiseerde oplossing waarbij tijdbesparing en foutloos werken gegarandeerd worden.”

De perfecte combo 

Maar de ware kracht van deze bouwrevolutie wordt pas echt duidelijk wanneer de HP SitePrint samensmelt met iCON iCR80 van Leica Geosystems. Dit gerobotiseerde totaalstation bewerkstelligt immers de overgang van traditionele meetmethodes naar moderne digitale technieken en valt bovendien door slechts één operator te bedienen. Dit resulteert in een toename van de productiviteit tot 80 %, waardoor aannemers sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger kunnen werken. 

“Met HP SitePrint ervaar je niet enkel maximale efficiëntie op de werf en meetnauwkeurigheid, maar geniet je meteen ook van het comfort van de deskundige en toegankelijke ondersteuning waar Lasertopo om bekendstaat”, benadrukt Tom De Clercq.

Het beste van drie werelden

Als voorloper in meettechnologie brengt Lasertopo met de combinatie van de HP SitePrint én het iCR80-robotstation het beste van drie werelden samen. “Met de introductie van de HP SitePrint genieten bouwprofessionals van de synergie van drie vooraanstaande merken”, benadrukt Tom De Clercq, medezaakvoerder bij Lasertopo. “Zo kan je met HP SitePrint niet enkel maximale efficiëntie op de werf ervaren via printexpert HP, gecombineerd met de meetnauwkeurigheid waar Leica Geosystems garant voor staat, maar geniet je meteen ook van het comfort van de deskundige en toegankelijke ondersteuning waar Lasertopo om bekendstaat!”    

Het gebruik van HP SitePrint biedt aannemers tal van voordelen op diverse vlakken 
1. Bereik optimale precisie
Minimaliseer de kosten voor herwerk! HP SitePrint overwint obstakels, garandeert precisie en print zelfs moeiteloos complexe bogen.
2. Haal meer opdrachten binnen
Haal meer opdrachten binnen en bevorder de groei van je organisatie door slimmer en gedigitaliseerd uit te zetten.
3. Verhoog je productiviteit tot 10x
Werk slimmer en zorg ervoor dat projecten op tijd en binnen het budget worden voltooid.
4. Zet je team beter in
Benut het volledige potentieel van je team en focus op taken met toegevoegde waarde.
5. Ga voor meer transparantie
Breng alle betrokken partijen op één lijn en lever projecten foutloos af dankzij de gebruiksvriendelijkheid van HP SitePrint.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details