Platform voor de bouw
Ruime nieuwbouw met industrieel karakter voor transport- en opslagbedrijf
De opslagloods met donkere stalen sandwichpanelen wordt geflankeerd door een kantoor- en woonvolume met betonpanelen die aan de buitenzijde zijn afgewerkt met witte kwarts.

Ruime nieuwbouw met industrieel karakter voor transport- en opslagbedrijf

Gouden opportuniteiten zijn er om te grijpen. Zo redeneerde Johan Herman ook wanneer hij de kans kreeg om recht tegenover de voormalige uitvalsbasis van zijn bedrijf in Erembodegem enkele oude drukkerijgebouwen over te kopen. Zodra de deal beklonken was, ging hij aankloppen bij Vulsteke Bedrijfsgebouwen. Dit mondde uit in de realisatie van een grote opslagloods en een kantoorvolume met appartement op de bovenverdieping. Beton en staal speelden de hoofdrol in dit geslaagde nieuwbouwproject. 

Voor een bloeiende onderneming als Besteldienst Herman is extra opslagruimte geen overbodige luxe. Ook haar kantoren waren stilaan toe aan een update. Vandaar dat Johan Herman niet twijfelde om te investeren in de toekomst van zijn bedrijf, ook al waren de gebouwen in kwestie naar eigen zeggen  ‘volledig outdated en dus niet geschikt voor onze activiteiten’. “We hebben dan ook besloten om ze af te breken en te vervangen door een nieuwbouw”, legt de zaakvoerder uit. “Enerzijds wilden we een groot magazijngedeelte met zo veel mogelijke bruikbare vierkante en kubieke meters creëren, anderzijds een aangename werkomgeving voor ons administratief personeel, in combinatie met een appartement op de bovenverdieping. Met dat plan ben ik gaan aankloppen bij Vulsteke Bedrijfsgebouwen.”

In het interieur koos Besteldienst Herman voor een industriële look met onder meer open plafonds en behangpapier dat het beeld van oude witgeverfde baksteenmuren oproept.

Overspanning van 44 meter

Vulsteke speelde kort op de bal en wierp zich op als de ideale partij om de nieuwe thuisbasis van Herman Besteldienst te realiseren. “Allereerst hebben we veelvuldig overlegd met Johan en architect Peter Villays om te bepalen wat de beste werkwijze zou zijn”, vertelt Evelien Vulsteke. “In het magazijngedeelte hebben we geopteerd voor een stalen vakwerkstructuur, zodat we een kolomvrije overspanning van 44 meter konden realiseren. Aan de achterzijde sluit de loods aan op een bestaand pand van een andere eigenaar. Om brandoverslag te vermijden, is die wand volledig opgetrokken uit betonpanelen. De overige wanden bestaan uit een combinatie van een betonnen plint en donkere stalen sandwichpanelen. In functie van het akoestisch comfort werd er gebruikgemaakt van geperforeerde steeldeckplaten in combinatie met dakisolatie in rotswol. Het aanpalende kantoor- en woonvolume is integraal opgetrokken in betonpanelen, die aan de buitenzijde zijn afgewerkt met witte kwarts. Door het stukje gevel tussen de verticale raampartijen ter hoogte van de verdiepingsvloeren uit te rusten met een zwarte aluminiumplaat lijkt het alsof het buitenschrijnwerk naadloos doorloopt. Een mooi effect! In het interieur koos Besteldienst Herman voor een industriële look met onder meer open plafonds (inclusief zichtbare steeldeck, kabels, leidingen enzovoort) en behangpapier dat het beeld van oude witgeverfde baksteenmuren oproept. Naast het kantoorgedeelte zijn tevens enkele parkeerplaatsen gecreëerd en daarachter bevinden zich nog meerdere laadkades.”

Iedereen tevreden

Om voldoende opslagplaats te voorzien, werd de loods opgetrokken in twee fases. “We hebben eerst nog een bestaand deel behouden als stockageruimte. Zodra het eerste stuk van het nieuwe magazijngedeelte klaar was, hebben we een tijdelijke betonweg van een 5-tal meter lang aangelegd om de stock te kunnen verplaatsen. Vervolgens hebben we het laatste oude gedeelte afgebroken en de nieuwbouw volledig afgewerkt”, verduidelijken Evelien Vulsteke en de projectleider. “Na ongeveer een jaar was het project afgerond. We zijn trots dat we zoveel vertrouwen kregen van Herman Besteldienst en kijken met veel tevredenheid terug op een uitstekende samenwerking. We zijn op ons best als we mogen meedenken met de bouwheer en de architect, en dat was in dit project zeker het geval (onder meer qua fasering, uitwerking van de technieken, binnenafwerking …). Dat laat ons toe om onze expertise optimaal te benutten en als bouwspecialist een wezenlijk verschil te maken. Missie geslaagd!” Ook Johan Herman heeft alleen maar lovende woorden voor de persoonlijke aanpak van Vulsteke Bedrijfsgebouwen en de manier waarop alles verlopen is. “De onderlinge verstandhouding was prima. Als er ergens een probleem opdook, kon ik meteen bellen en werd het snel opgelost. Bovendien is het eindresultaat prachtig, we zijn heel blij met ons nieuwe gebouw!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details