Platform voor de bouw
Technologie en efficiëntie voorop
De rupsbetonpomp en de boormachine zijn draadloos met elkaar verbonden.

Technologie en efficiëntie voorop

Van Der Spek is een gevestigde naam in de verkoop en verhuur van machines voor een breed scala aan toepassingen en biedt een compleet assortiment aan machines en diensten van hoge kwaliteit. Het bedrijf, met Belgisch hoofdkantoor in Ternat, werkt samen met de absolute topmerken in de sector, waaronder mondiale speler Liebherr.

Delphine Flament, Product Manager Concrete bij Van Der Spek: “Sinds onze oprichting in 1961 zijn we de exclusieve verdeler van Liebherr in België. Onze ver doorgedreven kennis van deze machines én de knowhow van Liebherr zelf garanderen telkens weer de allerhoogste kwaliteit. We zetten graag enkele van de laatste modellen uit ons portfolio in de schijnwerpers.”

De LiDriveIn-functie en de lage uitklaphoogte maken de 31 XXT-betonpomp bijzonder effectief op bouwplaatsen met lage plafondhoogtes.

Nieuwe betonpomp: perfectie, vooral in gebouwen

De nieuwe 31 XXT-betonpomp van Liebherr is door zijn compacte formaat een allrounder en kan zowel op kleine tot middelgrote bouwplaatsen als in gebouwen ingezet worden. De innovatieve LiDriveIn-functie en de lage uitklaphoogte maken de pomp bijzonder effectief bij het werken op bouwplaatsen met lage plafondhoogtes.

Delphine Flament: “Dit is het kleinste pomptype uit de 30 meterserie. Met zijn bijzonder compacte vijfdelige verdeelarm heeft de 31 XXT een uitklaphoogte van slechts 5,4 meter. Dit garandeert maximale flexibiliteit op kleinere en krappe bouwplaatsen. De volle kracht van dit concept is vooral merkbaar bij werkzaamheden binnen.”

Voordelen 31 XXT-betonpomp
– Lage uitklaphoogte
– LiDriveIn-functie voor het veilig binnenrijden in gebouwen
– Ruime opslagsystemen voor slangen en leidingen
– Unieke Liebherr Powerbloc-aandrijfeenheid;
– Halfgesloten oliecircuit

Powerbloc-aandrijfeenheid van Liebherr.

Rupsbetonpomp voor mobiele weg- en waterbouw

De Liebherr 110 D-K-rupsbetonpomp werkt gebruikelijk samen met een Liebherr LRB-ram- en boormachine. Door zijn hoge flexibiliteit is de mobiele rupsbetonpomp bijzonder geschikt voor gebruik op bouwplaatsen waar deze vaak van locatie wordt veranderd. De op een rupsonderstel gemonteerde betonpomp kan comfortabel worden bediend via een radiogestuurde
afstandsbediening. 

“De rupsbetonpomp en de boormachine zijn digitaal met elkaar verbonden en kunnen zo communiceren en informatie uitwisselen op de bouwplaats. De steeds terugkerende processen van boren, trekken en pompen kunnen zo worden geoptimaliseerd. De bestuurder van de boormachine kan het pompproces vanuit zijn cabine tot op de seconde nauwkeurig starten en stoppen. Dit draagt bij aan eenvoudigere en efficiëntere werkprocessen die minder tijd in beslag nemen”, zegt Delphine Flament.

De nieuwe series Betomix- en Mobilmix-betoncentrales kunnen flexibel gecombineerd worden met behulp van geprefabriceerde modules.

Nieuwe generatie van betoncentrales 

Liebherr ontwikkelt en levert al meer dan zeventig jaar betoncentrales. Al deze ervaring is nu verwerkt in de nieuwe ontwikkeling van een innovatief modulair systeem. De nieuwe series Betomix- en Mobilmix-betoncentrales kunnen flexibel worden samengesteld met behulp van een modulair systeem en vervangen verschillende voorgaande series. Voor de professional betekent dit meer vrijheid bij het configureren van de betoncentrale, kortere levertijden, snellere montage en een grotere beschikbaarheid van onderdelen. Verbeteringen aan de aandrijving met frequentieomvormers verlagen ook het stroomverbruik tot 30 % en verhogen de weegnauwkeurigheid, zodat tot 7,5 kg cement
per kubieke meter beton kan worden bespaard.    

Voordelen Betomix- en Mobilmix-betoncentrales
– Modulair ontwerp voldoet aan vrijwel elke combinatie die door klanten wordt gevraagd
– Verschillende prestatieklassen uit één systeem
– Frequentieomvormers verlagen het stroomverbruik tot 30 %
– Hogere weegnauwkeurigheid bespaart cement

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details