Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Aluminium buitenschrijnwerk met allure

°DSC_1471 kopiëren
De verticale raamstroken geven de WICO Juniorcampus in Pelt een frisse, aantrekkelijke en eigentijdse look.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Jeroen Reynders – Q-BUS Architectenbureau, Tim Janssens

13 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Zelfs de meest uitdagende opdrachten weet de Lommelse specialist tot een goed einde te brengen. In dit artikel sommen we drie recente realisaties op die bewijzen dat dit geen loze woorden zijn …

WICO Juniorcampus, Pelt

De verticale raamstroken en het sterk beglaasde gelijkvloers geven de WICO Juniorcampus in Pelt (Q-BUS Architectenbureau) een frisse, aantrekkelijke en eigentijdse look. “We hebben er CW 50-gordijngevels Masterline 8 HI-ramen van Reynaers Aluminium geïnstalleerd”, legt zaakvoerder Ronny Van Den Boer uit. “De profielen zijn ingevuld met 1.0-hoogrendementsbeglazing. We hebben de ramen en vliesgevelelementen gemonteerd tijdens de ruwbouwfase, waarna de gevelafwerking (isolatiestroken + steenstrips) ertegen is geplaatst. We hebben de buitenzijde van de ramen dan ook lucht- en waterdicht afgekleefd. Het was een behoorlijk omvangrijke klus, maar dat was zeker niet onoverkomelijk. We zijn namelijk gespecialiseerd in grote projecten. Hoofdaannemer Willemen Construct was zeer tevreden met ons werk, dus we kunnen zonder meer spreken van een uiterst geslaagde realisatie!”

Residentie Silverzand was voor R&M Van Den Boer een prestigeproject in eigen gemeente.

Residentie Silverzand, Lommel

Dat Residentie Silverzand in Lommel (D&A Architecten) een fraaie, luxueuze uitstraling heeft, is zeker ook te danken aan het strakke aluminium buitenschrijnwerk. “Een prestigeproject in eigen gemeente: het komt niet elke dag voor. Het spreekt dan ook voor zich dat we ons beste beentje hebben voorgezet“, zegt Ronny Van Den Boer. “We hebben er Masterline HI-raamprofielen en CP 155-LS-schuifraamprofielen van Reynaers Aluminium gemonteerd, die zijn ingevuld met 1.0-hoogrendementsbeglazing. Ook in volle coronacrisis hebben we gewoon doorgewerkt, wat hoofdaannemer DCA zeer sterk op prijs stelde. Het gebouw zelf mag er evenzeer wezen, dus we zijn best fier op deze referentie!” 

WZC Booghuys, Leuven

Woonzorgcentrum Booghuys (archipelago) bevindt zich midden in het historisch centrum van Leuven en is ontworpen op maat van oudere bewoners met dementie. De positie en de grootte van de ramen zijn optimaal afgestemd op de oriëntatie. Aangezien het project in het kader van ‘Leuven Klimaatneutraal 2030’ op een nZEB-classificatie mikt, is de performante buitenschil ingevuld met driedubbele beglazing. “We hebben er niet enkel de CW 50-gordijngevels en Masterline 8 HI-ramen van Reynaers Aluminium geïnstalleerd, maar ook verschillende soorten zonwering (screens, lamellen …). De samenwerking met aannemer Vanderstraeten is uitstekend verlopen”, vertelt Ronny Van Den Boer.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details