Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Architecturale zonwering maakt hybride woonomgeving Sterea compleet

Sterea Golf – DucoSlide + DucoSun-57 kopiëren
De architecturale zonwering zorgt voor een verlaging van de koellast tot 63 procent en een aanzienlijke binnentemperatuurdaling tot 12 procent.

Tekst | Tekst en beeld Duco

27 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De ruimtelijkheid spreekt er sterk tot de verbeelding. De projectontwikkelaars noemen Sterea de ultieme rendez-vous tussen wonen, werken, leven en genieten. Om deze vier pijlers optimaal te ondersteunen, werd er architecturale zonwering geplaatst.

Sterea is een bijzonder, multifunctioneel project met diverse woontypologieën, waaronder appartementen, assistentiewoningen, villa’s en parkresidenties. Deze zijn gegroepeerd rond een golfterrein met achttien holes en een golfschool, maar ook met verblijfstoerisme, kantoren, culturele en sociale activi-teiten en heel veel publieke ruimte voor recreatieve en sociale beleving.

De houten lamellen geven het gevelbeeld een unieke toets.

Natuurlijke en energiezuinige zonwering 

Het totaalproject is tegelijkertijd gezins- en bedrijfsvriendelijk. Om het woon- en werkcomfort te kunnen optimaliseren, schakelde projectontwikkelaar Urbion uit Brussel Duco in als ventilatie- en zonweringspecialist. De gebouwen, die uit grote raampartijen bestaan, trekken veel zon en warmte aan. Om die opwarming in de zomer op een natuurlijke en energiezuinige manier tegen te gaan, is er geopteerd voor de installatie van buitenzonwering en schuifpanelen. DucoSlide Wood en DucoSun schermen ruimtes efficiënt af van de zonnestralen, maar garanderen tegelijk het daglicht en het zicht naar buiten. Een optimaal evenwicht dat zeer belangrijk was om de bewoners maximaal te laten genieten van het fenomenale panorama. Bovendien zorgt die architecturale zonwering voor een verlaging van de koellast tot 63 procent en een aanzienlijke temperatuurdaling tot 12 procent binnenshuis. 

Om opwarming in de zomer op een natuurlijke en energiezuinige manier tegen te gaan, is er geopteerd voor de installatie van buitenzonwering én schuifpanelen.

Functioneel en esthetisch 

In een high-end project als Sterea is ook het
esthetische aspect meer dan ooit van belang. De architecturale zonwering met schuifpanelen en luifels gaat naadloos op in het moderne geheel en de houten lamellen geven het gevelbeeld een unieke toets. De onzichtbare bevestiging van de lamellen binnen het kader biedt een tweede esthetische meerwaarde. Hierdoor heeft het hout ruimte voor speling en is de kans op vervorming nihil. De houten accenten van de schuif-panelen komen in de groene omgeving volledig tot hun recht.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details