Platform voor de bouw
BATIBOUW 2022:  terugkeer door de grote poort
Op BATIBOUW 2022 zullen nieuwe inspiratiezones gecreëerd worden, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld.

BATIBOUW 2022: terugkeer door de grote poort

De omstandigheden lieten het nog niet toe in februari, maar nu zit BATIBOUW er écht aan te komen. Op donderdag 31 maart kondigde de organisatie editie 2022 aan tijdens een persconferentie in het Atomium. BATIBOUW vindt plaats van 21 tot en met 29 mei in de Paleizen van Brussels Expo. Op dinsdag en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional tijdens twee professionele beurzen.

Na de digitale beurs van vorig jaar en het uitstel in februari 2022 kijken zowel exposanten als bezoekers reikhalzend uit naar deze fysieke editie. Ook de organisatoren zijn verheugd om BATIBOUW 2022 te kunnen voorstellen. “We staan te popelen om onze exposanten en bezoekers te verwelkomen op de fysieke editie van BATIBOUW 2022. Hun enthousiasme toont aan dat
BATIBOUW nog steeds de place to be is om zich te laten inspireren, hun project te helpen realiseren en de laatste innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken”, zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs.

BATIBOUW vindt van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022 plaats in de Paleizen van Brussels Expo.

Inspiratie centraal

Op BATIBOUW 2022 zullen nieuwe inspiratiezones gecreëerd worden, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er producten van exposanten in een realistische setting, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun huidige of toekomstige woning. Interior Design & Trends en Flex Living zijn slechts enkele van de nieuwe zones die bezoekers tijdens de beurs zullen kunnen ontdekken. Bovendien zullen augmented reality- en virtual reality-toepassingen voor een extra dosis interactiviteit zorgen. De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans bieden om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook meer inzicht geven in diverse opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning.

De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans bieden om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook meer inzicht geven in diverse opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning.

De terugkeer van de professionele beurzen

Tijdens BATIBOUW zullen ook de professionele beurzen INSTALLPRO en PROJECT plaatsvinden. INSTALLPRO opent de deuren op dinsdag 24 en woensdag 25 mei. Deze beurs richt zich op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit. PROJECT focust dan weer op architecten en voorschrijvers en spitst zich toe op grootschalige, residentiële en niet-residentiële projecten. PROJECT vindt plaats op dinsdag 24 mei, de dag waarop ook de Belgian Building Awards worden uitgereikt. Professionals kunnen BATIBOUW gratis bezoeken tijdens de professionele dagen, mits voorafgaande registratie.

INSTALLPRO richt zich op installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit.

De thema’s van BATIBOUW 2022

1. Verstandig omspringen met energie

De energieprijzen bereikten begin dit jaar een recordhoogte en deze tendens houdt voorlopig aan. Een lager energieverbruik wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig zijn er tal van systemen en oplossingen voorhanden die de energiefactuur kunnen verlagen.

2. Water, een kostbaar goed

Niet alleen energie wordt schaarser en duurder. Ook water moeten we als een kostbaar goed beschouwen. Zowel de consument als de bouwsector in zijn geheel beseffen dat er extra op het verbruik moet worden gelet. Maar ook hiervoor bestaan er oplossingen waarmee op korte en lange termijn kan worden bespaard.

3. Flexwonen: een andere manier van leven

De lockdowns zijn intussen een verre herinnering, maar ze hebben een blijvende indruk nagelaten bij veel kopers van onroerend goed. De vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en woningen met meer buiten ruimte veroorzaakte mee een vastgoedhausse. Een post-COVID-paradigma-verschuiving die veel makelaars kunnen beamen. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen. Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaatsmaken voor een kantoorruimte en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van de frisse lucht te kunnen genieten.    

Praktische informatie
– BATIBOUW: van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022 in de Paleizen van Brussels Expo.
– 11 uur tot 19 uur op weekdagen / 10 uur tot 19 uur in het weekend
– Nocturne op dinsdag 24 februari en woensdag 25 mei tot 21.00 uur  
– PROJECT: dinsdag 24 mei van 11 uur tot 18 uur
– INSTALLPRO: dinsdag 24 en woensdag 25 mei van 11 uur tot 21 uur
– Particuliere bezoeker: € 15
– Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei gratis toegang voor professionals, enkel op uitnodiging.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details