Platform voor de bouw
Nieuws

Bedrijfsvoertuigen voor professionals

BAV_NISSAN_01
De Primastar kreeg een nieuw design, geheel in lijn met de Nissan-familie. (Beeld: Jaime de Diego)

Tekst | Hendrik De Spiegelaere

Beeld | Nissan

16 mei 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In het gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan zijn de Interstar en Primastar de speerpunten voor professionele klanten. Niet alleen vanwege de sterk opgewaardeerde recente versies, maar evenzeer door de veelzijdigheid van de voertuigen en de vele ombouwopties. 

Een lichte bedrijfswagen voor elk type professioneel gebruik met een al even professionele ondersteuning: dat is het streefdoel van Nissan. Met zijn moderne lichte bedrijfsvoertuigen blijft Nissan zich actief richten op professionals. Het jonge gamma is bijzonder veelzijdig en kan aan alle behoeften van veeleisende klanten voldoen dankzij de vele ombouwopties. Van de grote Interstar, die
veel op- en ombouwmogelijkheden biedt, tot de veelzijdige en praktische middelgrote Primastar. 

Een Nissan-bedrijfsvoertuig is volledig op zijn taak in te stellen met tal van kant-en-klare modellen voor specifieke doelgroepen.

Moderne look

Bij de meest recente opwaardering kreeg de Primastar door een aangepast design een dynamischere look met een nieuw radiatorrooster, standaard ledkoplampen en optionele lichtmetalen 17 inchvelgen. Opvallend is het grote aantal geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) met functies zoals dodehoekwaarschuwing voor het beschermen van zwakke weggebruikers bij het afslaan, rijstrookbewaking met een waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, verkeersbordenherkenning, adaptieve cruisecontrol en een intelligente noodremhulp.

De Primastar wordt aangeboden met een reeks van vier Euro 6d-conforme motoren: een 1,6 litermotor met 96 pk of een 2 litermotor met 120, 145 of 170 pk. Klanten kunnen deze emissiearme motortechnologie combineren met een handgeschakelde of automatische transmissie met dubbele koppeling. 

Nissan biedt de Primastar voor bepaalde beroepsgroepen af fabriek al aan in een kant-en-klare ombouwversie, zoals een uitvoering opgebouwd voor loodgieters, een uitvoering voor elektrische technici en uitvoering als store van. Daarnaast
zijn er twee uitrustingspacks (veilig laden en vloer- en wandbescherming). 

Met twee lengte-uitvoeringen en twee hoogtes zijn er nuttige volumes beschikbaar van 5,2 tot 8,6 m³ of 3,2 tot 4 m³ voor de uitvoering Crew-bestelwagen. Het laadvermogen bedraagt naargelang de uitvoering 1000 tot 1200 kg.

Met de grote Interstar dekt Nissan het zwaardere segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.

Interstar ook als chassiscabine

De grote Nissan Interstar heeft een MTM van 3,5 ton en wordt aangeboden in verschillende uitvoeringen qua lengte en hoogte, en dat als gesloten bestelwagen en crew cab-bestelwagen met een maximaal laadvolume van 8 tot 17 m³. Het laadvermogen voor deze bestelwagens gaat van 901 tot 1623 kg en het interieur biedt een laadlengte van 2,6 tot 4,4 meter. 

Naast de gesloten uitvoeringen heeft Nissan ook chassiscabine-uitvoeringen van de Interstar, waarop een opbouw naar wens mogelijk is. Deze chassiscabine is er met enkele en dubbele cabine. Op de chassiscabine is een kastopbouw van 20 m³ mogelijk. Ook hier biedt Nissan maar liefst zes kant-en-klare ombouwversies aan af fabriek, met onder meer een kipper, dropside laadbak
of gesloten laadbak. De Interstar is er met voor- of achterwielaandrijving en er is keuze uit 2,3 litermotoren met een vermogen van 135 tot 180 pk.

Ondersteuning van de klant

Een klant van Nissan kan niet alleen op een modern en betrouwbaar voertuig rekenen, maar ook op een uitgebreid servicenetwerk van specialisten in lichte bedrijfsvoertuigen. Die kunnen de klant met raad en daad bijstaan in de keuze van een lichte bedrijfswagen die optimaal is aangepast aan hun activiteiten. 

Bovendien geldt voor alle lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan een fabrieks-garantie van vijf jaar of 160.000 km als bescherming van bumper tot bumper, als garantie op lakwerk en als garantie op originele onderdelen en toebe-horen, aangevuld met vijf jaar pechhulp onderweg.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details