Platform voor de bouw
Betrouwbare verlijming van gevelpanelen met Bostik Paneltack

Betrouwbare verlijming van gevelpanelen met Bostik Paneltack

Gevelpanelen worden steeds populairder. Niet alleen vanwege hun duurzaamheid, maar ook omdat ze snel en schoon te installeren zijn. Bovendien kan met gevelpanelen een esthetisch hoogwaardig geveluiterlijk gerealiseerd worden. Betrouwbare verlijming van verschillende soorten panelen tot in lengte van jaren is een must. Het Bostik Paneltack lijmsysteem voor gevelplaatverlijming viert dit jaar een 35-jarig jubileum.

Gevelplaatverlijming met Paneltack

Speciaal voor professionals in de paneelverlijmingsindustrie biedt Bostik een compact, maar veelomvattend assortiment voor het verlijmen van onder andere steenwolplaten, HPL, FCB en aluminiumcomposiet. Het Paneltack systeem omvat drie lijmen, bijbehorende primers voor panelen en de draagconstructie, een foamtape (als afstandshouder en voor de aanvangshechting) en een cleaner.

Lijmsysteem op maat

Gevelpanelen hebben ieder hun eigen, specifieke eigenschappen. Zo verschilt de thermische en hygrische beweging (het krimpen en uitzetten door temperatuurschommelingen en luchtvochtigheid). Daarom is het van groot belang per paneelsoort een specifiek lijmsysteem te kiezen met een specifieke elasticiteit. Zo vang je de vervorming van de gevelpanelen op de beste manier op. Met wereldwijd 35 jaar ervaring in gevelplaatverlijming onder alle omstandigheden is jarenlange betrouwbare verlijming met Paneltack verzekerd.

  • Bostik Paneltack S970 S is de lijm voor minerale-steenwolplaten, zoals Rockpanel. Deze vochtuithardende en hoog elastische siliconenlijm heeft een zeer lage emissie.
  • HPL-platen, zoals Trespa, bewegen iets meer dan steenwol. Voor de verlijming van deze platen is de lijm Paneltack ontwikkeld; een vochtuithardende, hoogelastische lijm op basis van Silyl Modified Polymer (SMP).
  • Bostik Paneltack HM is een duurzaam elastische lijm met de perfecte eigenschappen voor onder meer vezelcement-panelen, natuursteen, aluminiumcomposiet en multiplex.

Naast KOMO-keur voor alle producten beschikken Paneltack en Paneltack HM over een ETA-certificaat (European Technical Assessment). De Paneltack S970 S is door Rockpanel Europees gecertificeerd.

Minder verwerkingsstappen per lijmsysteem

Een groot voordeel van de lijmsystemen van Bostik Paneltack is het beperkte aantal verwerkingsstappen. Tussenstappen als schuren, reinigen en droogwrijven zijn niet aan de orde. Hierdoor kunnen verwerkers flinke tijdswinst behalen.

Waar moet je op letten bij gevelplaatverlijming?

Het gaat bij gevelplaatverlijming om een geventileerd systeem. Dat betekent dat lucht altijd achter de panelen moet kunnen blijven stromen. Verder is het verlijmen van gevelplaten weersgebonden. Je kunt niet onder alle omstandigheden verlijmen.

Let er ook op dat de constructie stevig en vlak is, en dat het maximale vochtgehalte aan de eisen voldoet. Daarnaast is het belangrijk de producten altijd nauwkeurig volgens de voorschriften te verwerken. Verwerkers die hier meer over willen weten, kunnen terecht in de Bostik Academy voor meer informatie en trainingen. En ook op de website van Bostik vind je tips en uitgebreide applicatievoorschriften.

Volledige projectontzorging

Naast de productgarantie kan Bostik ook een projectgarantie afgeven voor projecten vanaf 150 m2. Aan de basis van deze projectgarantie ligt een volledige projectontzorging. Vanaf de projectstart tot en met de oplevering, waarbij Bostik de tekeningen controleert, advies uitbrengt over de juiste producten en een training verzorgt over de juiste applicatie hiervan. Bovendien vindt drie keer een werfbezoek plaats om te inventariseren of er vragen zijn, of alle voorschriften worden opgevolgd of dat er misschien nog bijsturing nodig is. Alle verwerkingsstappen worden nauwkeurig bijgehouden en gebundeld in een dossier, dat na gereedmelding en inclusief een garantiecertificaat wordt overhandigd aan de opdrachtgever.  De projectgarantie bedraagt standaard 10 jaar.

Meer informatie

Op de vernieuwde website www.gevelplaatverlijming.nl is alle informatie gebundeld. Neem gerust contact op met de specialisten van Bostik om de mogelijkheden voor je project te bespreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details