Remeha

De ketels die de bibliotheek van Oostkamp warm moesten houden, hadden na meer dan dertig jaar hun beste tijd wel gehad.

01:08
11-04-2019

Bibliotheek van Oostkamp krijgt energetische make-over

Om het comfort te verhogen en tegelijkertijd de energiefactuur terug te dringen, werd in de bibliotheek van Oostkamp onder meer de stookplaats in een nieuw kleedje gestoken. In samenspraak met installateur Spriet verving de technische dienst van de gemeente de oude installatie op basis van atmosferische ketels door een performante Remeha 210-gasketel.

Remeha

Als het niet nodig is om op volle kracht te werken, schakelt de Remeha 210 Eco Pro terug naar een percentage van het vermogen.

 

De ketels die de bibliotheek warm moesten houden, hadden na meer dan dertig jaar hun beste tijd wel gehad. De installatie begon niet alleen mankementen te vertonen, ook het verbruik was veel te hoog opgelopen. In de zoektocht naar een nieuwe oplossing was energiezuinigheid een cruciaal aandachtspunt. Voor Jan Decorte, gemeentelijk diensthoofd Technische Ondersteuning, was het daarnaast ook belangrijk om de verwarming goed te kunnen monitoren. “Al onze grote stookplaatsen zijn uitgerust met
Remeha-technologie, en ook ditmaal viel onze keuze op een toestel van deze producent”, vertelt hij. “We kunnen voortaan verschillende parameters, en bovendien functioneert het systeem volautomatisch. Als het niet nodig is om op volle kracht te werken, schakelt de Remeha 210 Eco Pro terug naar een percentage van het vermogen, wat natuurlijk een groot verschil maakt qua rendement.”

Tevreden met het resultaat

Remeha

De nieuwe ketel stuurt de vloerverwarming aan over een lengte van 85 meter: een hele afstand om te overbruggen.

 

Het resultaat werpt zijn vruchten af, in de eerste plaats voor het personeel van de bibliotheek. “Wij hebben geen radiatoren omdat we alle muuroppervlakte invullen met boekenrekken”, legt bibliothecaris Paul Gervoyse uit. “De nieuwe ketel stuurt de vloerverwarming aan over een lengte van 85 meter: een hele afstand om te overbruggen. We voelen het verschil met de vorige installatie: deze brander is krachtiger en verwarmt veel gelijkmatiger.” Ook over de installatie-werken is de bibliothecaris erg te spreken, want op amper twee dagen tijd was de klus geklaard. De hinder was dus te verwaarlozen, met dank aan de ervaren installateur Spriet uit Oostkamp.

Tekst: Els Jonckheere   
Beeld: Remeha

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Bibliotheek Oostkamp , comfort , Remeha

Bouwen aan Vlaanderen partners

Schoten Deuzelparkspuelstation_smartpress_ohne_model_quer_c_1392x1392_1392x1392_104934