Platform voor de bouw
Nieuws

CGK Group investeert 5,5 miljoen in de toekomst en breidt terrein in Gullegem uit tot 1 hectare

Naamloos-1
Foto eerste spadesteek CGK Gullegem, Industriezone, Westlaan, Gullegem Vlnr: Kris Lemaire – Mahieu Construct – Projectleider Julien Claerbout – Architectenbureau Keunen – Projectleider/architect Tijl Charle – CGK Group Geert Denutte – CGK Group Hein Derieuw – CGK Group Jan Seynhaeve – Burgemeester Wevelgem

21 januari 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen, breidt zijn bestaande infrastructuur uit met 6000 m2 tot een terrein van maar liefst 1 hectare. Met een symbolische eerste spadesteek gaven de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve samen met de eigenaars Tijl Charle en Geert Denutte en de bouwpartners Architectenbureau Keunen en bouwonderneming Mahieu Construct het officiële startschot van de werken. In een eerste fase wordt 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in de gloednieuwe site die begin 2023 in gebruik zal worden genomen. De uitbreiding van de capaciteit gaat gepaard met 60 extra arbeidsplaatsen. 

Toekomstvisie

Deze uitbreiding kadert in de toekomstvisie van het bedrijf om de partner bij uitstek te worden voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen. De investering van 5,5 miljoen euro omvat de uitbreiding van de terreinen met 6000 m2 tot 1 hectare en de bouw van een duurzame productiehal en magazijn met een nieuw kantorencomplex met 6200m2 nuttige oppervlakte. Tijl Charle, CEO CGK Group: “Deze investering bewijst onze ambitie  en vertrouwen in onze toekomst. We zijn actief in diverse industriële sectoren die nood hebben aan onze oplossingen. De recente crisis toonde aan dat we ondanks alles blijven groeien. Er is nog heel veel potentieel aangezien vele bedrijven onze mogelijkheden nog onvoldoende kennen. Bijgevolg wordt zowel qua omzet als qua personeelsbestand op korte termijn een aanzienlijke groei verwacht.”

Productiehal van 23m hoog

De uitbreiding van de site laat een verdubbeling toe van de huidige productie- en opslagcapaciteit. Geert Denutte, Sales and Marketing Manager CGK Group: “Met deze uitbreiding kunnen we écht het verschil maken op de markt. De maar liefst 23m hoge productiehal stelt ons namelijk in staat om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren.”

Gullegem, een bewuste keuze

“We hebben de piste van een volledige verhuis bekeken, maar het was al snel duidelijk dat uitbreiden in Gullegem de beste optie was. We hebben specifieke noden en deze kunnen we hier waarmaken. Daarnaast zijn onze medewerkers het hart van ons bedrijf en aangezien de meesten uit de nabije regio komen, leek een verhuis ons niet opportuun. Bovendien biedt een concentratie van alle activiteiten op één site uiteraard veel voordelen.”

Burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem juicht deze beslissing toe: “Als burgemeester waardeer en ondersteun ik het dynamisch ondernemerschap van CGK Group. Het bedrijf is zeker een voorbeeld van een sterke, groeiende onderneming met oog voor het werknemerschap. Het verheugt mij dan ook dat zij zich nog steviger verankeren in onze gemeente.”

Mobiele opleidingen als antwoord voor de krappe arbeidsmarkt

De uitbreiding van de capaciteit gaat gepaard met een personeelsgroei waardoor een 60-tal extra CGK’ers aan de slag kunnen gaan in het bedrijf. Aangezien het om techische profielen met een zeer specifieke kennis gaat, worden velen zelf opgeleid in het bedrijf. CGK zet dan ook in op een intensief persoonlijk opleidingstraject, waaronder de mobiele opleidingen in samenwerking met de VDAB. Deze leidt werkzoekenden op in functie van regionale knelpuntberoepen, met als voorbeeld de recente opleiding tot kunststoflasser.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details