Platform voor de bouw
Daktegels als veelzijdige basis voor functionele daken
Het dak als ontspannings- en ontmoetingsplaats. (Beeld: Michel Klop)

Daktegels als veelzijdige basis voor functionele daken

Dreen®Nxt in de nieuwste telg in het assortiment. Een compleet systeem voor dakbestrating met een duurzaam karakter en een strakke look.

“Architecten staan meer en meer open voor functionele platte daken”, valt Paulien Servaes met de deur in huis. Zij is Country Manager België & Luxemburg bij Zoontjens. “Dakbestrating of parkeerdaken worden vaak gecombineerd met groen. De noden veranderen ook dikwijls doorheen de tijd. Daarom zetten we bij Zoontjens nadrukkelijk in op modulaire en circulaire oplossingen. Onze complete systemen met tegels en bijpassende tegeldragers zijn gemakkelijk te hergebruiken, uit te breiden of aan te passen.”

Deze fabrikant levert producten en systemen aan aannemers, maar heeft ook eigen plaatsingsteams in dienst. Klanten hebben zo de beste garantie op een perfect resultaat dat lange tijd meegaat. Servaes: “Het is een vak apart om alles mooi genivelleerd te krijgen. Onze installateurs werken met ons gepatenteerd DNS-systeem. Een bouwlaser bepaalt de exacte hoogte van elke DNS-buis, die vervolgens ter plaatse verzaagd wordt. Zo vangen we snel en efficiënt oneffenheden op.”

Zoontjens International beschikt over een compleet systeem voor dakbestrating.

Strak en waterdoorlatend

Dreen®Nxt is het nieuwste product in het gamma van Zoontjens. Een complete nieuwkomer is het systeem echter niet. Het is de doorontwikkelde versie van de Dreentegel®, een compleet dakbestratingssysteem waarmee het bedrijf al jaren furore maakt in de sector. Dreen®Nxt combineert een strakke bovenkant met waterdoorlatende zijkanten. De tegels worden geplaatst op lockplates, waarvoor onderaan de tegels in elke hoek een uitsparing voorzien is. “Het Dreen®Nxt systeem creëert een stabiel, kwalitatief en veilig loop-oppervlak, voor elk dak en voor elke toepassing”, benadrukt Paulien Servaes. “Na plaatsing zijn de verzonken, afgeronde sleuven
niet zichtbaar als je op het dakterras uitkijkt. Er ontstaat een mooi, strak lijnenspel op het loopoppervlak. Helemaal in harmonie met de architecturale trends.”

Naast onder andere een systeem met keramische tegels in diverse kleuren en formaten is er een Dreen®Nxt beschikbaar voor elke bouwstijl. Er zijn verschillende standaardkleuren voorhanden, van grijstinten tot kleuren die geïnspireerd zijn door de natuur. Zoek je een specifieke kleur of uitstraling? Dan denkt Zoontjens graag met je mee. “Als fabrikant kunnen we klanten ook helpen in hun zoektocht naar specifieke designs, granulaten of deklagen. Zo tillen we projecten samen – letterlijk en figuurlijk – naar een hoger niveau”, besluit Servaes.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details