Platform voor de bouw
De hennepblokken van IsoHemp dragen voortaan het label «Solar Impulse Efficient Solution», een duidelijk bewijs van de toepassing van de strikte normen inzake rendabiliteit en duurzaamheid.

De hennepblokken van IsoHemp dragen voortaan het label «Solar Impulse Efficient Solution», een duidelijk bewijs van de toepassing van de strikte normen inzake rendabiliteit en duurzaamheid.

IsoHemp, een Belgisch succesverhaal in lijn met de prioriteiten rond klimaatverandering

IsoHemp is de belangrijkste Belgische producent van isolerende hennepblokken. Hiermee brengt het bedrijf uit Fernelmont een product op de markt dat niet alleen innoverend is, maar dankzij zijn industriële vervaardigingsproces en zijn intrinsieke eigenschappen ook bijzonder kwalitatief is.

isohemp-realisation-3-kopieren

IsoHemp beschikt over een groot distributienetwerk waardoor het in vijf landen actief is. Dankzij een in 2012 in gebruik genomen fabriek kan het bedrijf uit Fernelmont meer dan één miljoen hennepblokken per jaar produceren en heeft het permanent 4.000 paletten blokken in voorraad. Hiermee staat het continu garant voor de bouw van woningen die voor 100% uit hennepblokken zijn opgetrokken en bijgevolg 100% natuurlijk zijn.

Omdat bouwen en verbouwen duidelijk in de lift zitten – ook op de professionele markt – kon IsoHemp jaarlijks zijn omzet verdubbelen. Dankzij deze groei kon het bedrijf 7 miljoen Euro ophalen voor de bouw van een nieuwe, nog performantere fabriek. Deze laatste wordt ongetwijfeld één van de meest innoverende in de duurzame bouw- en verbouwindustrie.

Deze nieuwe productie-éénheid, die een oppervlakte van meer dan twee hectares in beslag zal nemen, ziet het licht in 2021. Gebruik makend van de laatste technologieën – sensoren, ERP, robots en cobots – zal IsoHemp zijn productiecapaciteit vervijfvoudigen.

In lijn met de strijd tegen de klimaatverandering

«De droom van alwie bouwt en verbouwt, is om te wonen in een gebouw dat energie-efficiënt, gezond en comfortabel is», licht IsoHemp toe.

Deze droom is niet makkelijk te realiseren, zeker wanneer nog eens extra rekening moet worden gehouden met milieu- en gezondheidsoverwegingen. Voor de verschillende actoren van de bouwsector (experten, ingenieurs, architecten) is de realisatie van een gebouw dat aan al deze eisen voldoet, een complexe zoektocht in een jungle van expertises en systemen en … toch is het mogelijk om woningen te bouwen die zowel gezond, energiebesparend als aangenaam om in te leven zijn

«Van de wortel tot de bloem is hennep een op-en-top keuze! Nu de grondstoffen op aarde langzaam uitgeput geraken, geloven we 100% in hennep!  Ook over het gebruik van kalk zijn we 100% overtuigd. Kalk is waterdampdoorlatend, is zowel soepel als sterk, en brandwerend. De uitdaging die we ons acht jaar geleden stelden, toen we zijn gestart met de productie van hennepblokken, is om hennepbeton toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen», aldus IsoHemp nog.

Solar Impulse gelooft er … meer dan ooit in

De Solar Impulse Foundation, opgericht door gepassioneerd aeronaut en ballonvaarder Bertrand Piccard, is een stichting die ijvert voor een snelle integratie van rendabele, cleantech oplossingen in onze maatschappij.

De Foundation helpt ook bedrijfs- en regeringsleiders bij het behalen van hun milieudoelstellingen en bij het integreren van een ambitieuzer energiebeleid, wat noodzakelijk is om de cleantech oplossingen te commercialiseren.

Een duurzame verandering is nodig

Grote veranderingen lijken onmogelijk in het begin en onafwendbaar op het einde”, aldus Bob Hunter, één van de oprichters van Greenpeace.

Tijdens de coronacrisis hebben politici, financiële experten, bedrijfsleiders en burgers zich terecht vragen gesteld bij hun historische verantwoordelijkheid om niet nogmaals de fouten uit het verleden te maken. En de conclusie is dat het eigenlijk, realistisch gezien, niet anders kan. Een duurzamere invulling van de performantie van gebouwen is één van de sleutels om sterker uit de huidige crisis te komen. «Bij IsoHemp zijn we het hier allemaal over eens, maar vinden we ook dat we beter grondig nadenken over gebouwen die op een natuurlijke wijze performant zijn. Ook op het vlak van ecologisch verantwoord verbouwen zijn de uitdagingen enorm. In deze markt winnen biogebaseerde oplossingen dag na dag aan marktaandeel. Er bestaan milieuvriendelijke oplossingen om te isoleren en we zijn fier dat we bij IsoHemp erkend worden als een producent van dergelijke oplossingen.»

De kwaliteit van het werk van IsoHemp wordt dan ook duidelijk onderstreept met dit label.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details