Platform voor de bouw
Deutsche Gründlichkeit en Vlaamse vakkennis
Maldex richt zich meer en meer op geïntegreerde geveloplossingen.

Deutsche Gründlichkeit en Vlaamse vakkennis

Samen bundelen de medewerkers van Maldex meer dan vijfhonderd jaar professionele ervaring in het plaatsen van kwaliteitspoorten en -deuren. Het bedrijf zelf is intussen 45 jaar oud. Poorten en deuren blijven de corebusiness, maar ook volledige gevelafwerking behoort vandaag tot de specialisaties. 

“Met onze extra focus op volledige gevelafwerking volgen we een groeiende trend op de markt”, legt verkoopleider Dries De Vogelaere uit. “Particulieren én bedrijven hebben een comfortabele garagepoort nodig, maar naast comfort wint ook esthetiek aan belang. Er is vooral vraag naar oplossingen waarbij de poorten bijna onzichtbaar opgaan in het gevelbeeld. Een goed voorbeeld daarvan is een gevel die bekleed is met aluminium bloklamellen. Dat leidt vaak tot de vraag om de poort op dezelfde manier te bekleden. Daarom bieden we garagepoorten én gevelbekleding aan als een geïntegreerd totaalconcept. Dit is een combinatie van zeer technische producten, maar uiteindelijk gaat het nog altijd over persoonlijke smaken en voor-keuren. Klanten vertellen ons wat ze zoeken, wij geven advies over een perfect huwelijk van looks en techniek. We willen ons onderscheiden, klanten inspireren en begeleiden en samen met hen op zoek gaan naar de beste oplossing binnen het vooropgestelde budget.

In oktober vinden er opendeurdagen plaats in de vier toonzalen van Maldex.

Strikte kwaliteitscontrole

Maldex voert alle opdrachten, zowel montages als herstellingen, in eigen beheer uit. “Hierdoor werken we sneller en efficiënter. We coördineren alles intern en kunnen zelf de kwaliteitscontrole op de garagepoorten en gevelbekleding uitvoeren. We stellen dan ook de strengste eisen aan onze leveranciers. Het geleverde hout en andere materialen worden op elk detail gecheckt voor verwerking. Onze eigen schrijnwerkers verzagen hout en bekleden sectionale garagepoorten in ons eigen atelier. We lakken ook zelf elke poort. Onze automatische laklijn maakt een oneindig assortiment aan kleuren mogelijk. Elke RAL- en NCS-kleur, maar ook kleur op staal en een kleur op maat kunnen.”

Maldex richt zich meer en meer op geïntegreerde geveloplossingen.

Topdealer

Maldex is de grootste verdeler van Hörmann-garagepoorten in België. Deze zijn beschikbaar in alle vormen, kleuren en maten. “Van bij de start kozen we voor ‘Deutsche Gründlichkeit’. We zijn niet van plan om dat ooit te veranderen. Ons partnership dateert al van 1977 en steunt op wederzijds vertrouwen. We delen ervaringen en kunnen bogen op elkaars solide basis. Hörmann-garagepoorten zijn bovendien bewezen duurzaam, veilig en inbraakwerend. De sterke technologie van deze fabrikant wordt ondersteund met de zekerheid dat de poortonderdelen beschikbaar blijven, met dank aan de continuïteit in de productie bij Hörmann. In onze eigen magazijnen stockeren we de meest courante onderdelen. Zo staan onze serviceteams paraat om snel te schakelen bij een eventueel defect. Doordat we vanuit drie vestigingen – Erpe-Mere, Evergem en Brussel – opereren, zijn we altijd in de buurt.” Maldex Evergem heeft bovendien een tweede toonzaal in Merelbeke.

De installateurs van Maldex kennen de producten van Hörmann door en door. “Er is nauwelijks verloop bij ons personeel. Sommige medewerkers zijn al meer dan dertig jaar in dienst en bouwden er hun professionele ervaring op. Die geven ze dan door aan nieuwkomers, want door het extra werk dat de realisatie van geïntegreerde gevels met zich meebrengt, gaan we op zoek naar nieuwe collega’s.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details