Platform voor de bouw
Dit zegt de wet over werken op hoogte

Dit zegt de wet over werken op hoogte

In de bouw wordt veel op hoogte gewerkt. Het gebeurt helaas maar al te vaak dat er tijdens het werken op hoogte ongelukken gebeuren. Er gebeuren vaak valongevallen, zelfs een val van 30 cm kan al letsel veroorzaken. Ongevallen van zo’n relatief kleine hoogte kunnen al leiden tot blijvend letsel. Ook gebeuren er ongevallen door vallende voorwerpen op de bouwplaats. Een goede voorzorg om het aantal ongevallen te verminderen is door goede steigers te gebruiken.

In de wet geschreven

In de wet staan duidelijke regels over het werken op hoogte en over steigers. Als er niet gewerkt kan worden op een veilige en ergonomisch verantwoorde steiger, zijn de werkzaamheden verboden. In plaats van een steiger kan ook gebruik gemaakt worden van een stelling, een bordes of een goede werkvloer, maar hoe dan ook geldt dat deze veilig en ergonomisch verantwoord moet zijn. Het kan soms voorkomen dat het lastig is deze richtlijnen te vervullen. In zo’n geval moet volgens de wet het meest geschikte arbeidsmiddel gekozen worden om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Steigers dienen altijd zodanig geplaatst te worden dat hun stabiliteit gewaarborgd is, en dat de trappen, ladders en platformen altijd goed bereikbaar blijven.

Werken met steigers

De veiligste manier voor werken op hoogte is zonder twijfel door gebruik te maken van steigers. Een goede steiger zorgt ervoor dat de werknemers overal goed bij kunnen, en waarborgt tegelijk een goede veiligheid. Als werkgever is het daarom belangrijk altijd zo goed mogelijke steigers ter beschikking te hebben voor de werknemers. Bij steigerkopen.nl vind je veel soorten steigers, voor verschillende soorten werkzaamheden. Met degelijke steigers van steigerkopen.nl kan het risico op ongevallen zo gering mogelijk worden gehouden. Zorg ervoor dat werknemers altijd genoeg bescherming hebben tegen vallen, zodat ze veilig kunnen werken en er geen ongevallen gebeuren. Met goede steigers ben je al een heel eind op weg!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details