Platform voor de bouw
Nieuws

Doorgedreven onderzoek naar stijgende prijzen isolatiemateriaal dringend nodig

Naamloos-4 kopiëren

27 januari 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De laatste maanden ging de prijs van MDI, het belangrijkste onderdeel van PIR en PUR, met een kwart naar boven. “Dit probleem moet van naderbij onderzocht worden want het krijgt een repetitief karakter en het heeft enorme gevolgen voor onze sector”, vindt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De prijzen van PIR en PUR zijn de afgelopen maanden met een kwart gestegen. Dat is onder andere het gevolg van de coronacrisis en het feit dat olieraffinaderijen minder benzeen zouden produceren. MDI, het belangrijkste onderdeel van PIR en PUR, wordt immers vervaardigd op basis van benzeen.

De Confederatie Bouw monitort de prijzen van PIR en PUR van nabij en vraagt om de problematiek nauwgezet te onderzoeken. Ook in 2017 deden prijsstijgingen van isolatiemateriaal de bouw stevig pijn. Het zou uitstekend zijn mochten de  bevoegde autoriteiten er zich over buigen, want die prijsstijging gaat ook gepaard met de levertermijn die in het gedrang komt. De grote impact van de problematiek op de ganse bouwketen en de eindklant  rechtvaardigt zeker dat snel en grondig onderzoek plaatsvindt

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details