Platform voor de bouw
EcoHuis Antwerpen biedt gratis infosessie voor verbouwen en vergroenen aan

EcoHuis Antwerpen biedt gratis infosessie voor verbouwen en vergroenen aan

Om inwoners te helpen die hun woning duurzaam willen renoveren of meer groen in de eigen leefomgeving willen introduceren, biedt het EcoHuis Antwerpen gratis infosessies aan. Deelnemers krijgen een antwoord op al hun vragen over bijvoorbeeld isolatie, verwarming, groendaken of regenwaterhergebruik.

Het EcoHuis Antwerpen biedt elk jaar ongeveer 20 gratis infosessies aan. Specialisten tonen de deelnemers de voordelen van isolatie, de steun die ze voor duurzame verbouwingen kunnen krijgen of hoe ze hun eigen woonomgeving kunnen vergroenen. Wie deelneemt, kan er uiteraard ook terecht met al zijn vragen over het klimaatrobuust of toekomstbestendig maken van zijn woning.

Wouter Hilderson van Pixii geeft bijvoorbeeld de sessie BENOveren, gewoon goed renoveren: “De meeste deelnemers aan de infosessie hebben al nagedacht over renoveren, maar met BENOveren willen we nog iets verder gaan. Voor elk onderdeel van het huis wil ik de meest voorkomende maatregelen tonen met de voor- en nadelen. Ik bespreek onder andere op welke manieren je een muur goed kan isoleren of hoe je eenvoudig energie kan besparen met een douchewarmtewisselaar. In de sessie haal ik een voorbeeld uit Deurne aan. Ik laat de bewoners aan het woord, zodat de deelnemers zien wat de impact van BENOveren is op hun comfort én op hun energiefactuur.”

De infosessies worden gegeven door experts van onder andere Dialoog, Pixii, VIBE of Eandis. Zij geven een objectieve kijk op beschikbare materialen en technieken en geven aan welke de voor- en nadelen van de verschillende systemen zijn. Zo kunnen deelnemers de meest duurzame oplossing kiezen die in hun verbouwplaatje past. Naast hun expertise leggen zij aan de aanwezigen ook uit voor welke adviezen op maat de deelnemers bij het EcoHuis terecht kunnen.

Meer info over de infosessies staat op www.antwerpen.be/ecohuis. Klik hier voor de rechtstreekse link.

EcoHuisdokter, premieadvies en energielening
Wie bouwplannen heeft, kan ook steeds een sessie voor gratis advies op maat boeken bij de EcoHuisdokter. Deze architect begeleidt verbouwers om energiezuinig en ecologisch te renoveren. Elke donderdagmiddag en de eerste zaterdag van de maand kunnen inwoners van de stad Antwerpen daarvoor, na afspraak, in het EcoHuis terecht. Dezelfde service wordt ook, zonder afspraak, aangeboden bij de Woonkantoren. Om echt grondig advies te kunnen geven, zijn plannen, foto’s of schetsen van de verbouwing altijd welkom.

Inwoners van Antwerpen die nadien beslissen om te verbouwen, kunnen dan opnieuw bij het EcoHuis Antwerpen terecht om premieadvies op maat te krijgen. Verbouwers met een lager inkomen kunnen, indien ze aan een aantal voorwaarden voldoen, beroep doen op een renteloze energielening. Ook daarmee kunnen de experts van het EcoHuis helpen.

Meer info over het advies van het EcoHuis staat op www.antwerpen.be/ecohuis (> Advies). Klik hier voor de rechtstreeks link. Een doorgedreven duurzaam verbouwadvies wordt door de EcoHuisdokter gegeven, klik hier om een afspraak te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details