Platform voor de bouw
Een duurzame traplift voor elke trap dankzij een modulaire aanpak

Een duurzame traplift voor elke trap dankzij een modulaire aanpak

Een traplift die op elke trap past en tegelijk duurzaam is: het is een vraagstuk waar veel trapliftfabrikanten zich over buigen. Een van de oplossingen ligt in een modulaire aanpak, waarbij de traplift wordt opgebouwd uit verschillende raildelen. Bovendien wordt ook de levertijd fors inperkt.

Veel trapliftfabrikanten maken een traplift nog steeds helemaal op maat. Otolift, de marktleider in de Benelux, pakt het sinds 2016 ook anders aan. Het Nederlandse familiebedrijf gooide haar meer dan 50 jaar ervaring in de strijd om tot een duurzamere oplossing te komen, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Modulaire aanpak

De uitkomst: de Otolift Modul-Air. De modulaire traplift bestaat uit vooraf geproduceerde raildelen, die – indien nodig – gecombineerd worden met op maat gemaakte stukken.

Door de modulaire werkwijze kan de levertijd ingekort worden: van enkele weken tot mogelijk 48 uur. Een bijkomend voordeel is de flexibele inzetbaarheid trapliften. De plaatsing is zowel mogelijk aan de buiten- als de binnenzijde van een trap, ook bij trappen met bochten én wenteltrappen.

Uitmuntende kwaliteit

Om een zo lang mogelijke levensduur te garanderen, worden enkel duurzame en slijtvaste materialen gebruikt. Het resultaat: de Modul-Air is 100% herbruikbaar. Heeft een klant zijn traplift niet meer nodig, koopt Otolift die terug voor een eerlijke prijs. De monteurs inspecteren de onderdelen nauwkeurig en maken ze grondig schoon. De stoel krijgt een nieuwe bekleding, terwijl de raildelen helemaal opnieuw worden bedekt met een milieuvriendelijke en duurzame poedercoating.

Op die manier krijgt de klant altijd een tweedehands traplift die zo goed als nieuw is. En omdat Otolift zelf de lift plaatst, ben je zeker van een montage volgens de regels van de kunst.

Veiligheid blijft gegarandeerd

Tijdens het ontwerpproces van de Modul-Air blijft ook veiligheid een van de topprioriteiten. Zo stopt de traplift automatisch en zachtjes wanneer er een obstakel op de trap ligt. Daarnaast kan de klant de traplift ook bij stroomuitval gebruiken, dankzij het ingebouwde noodprogramma en de slimme accu-aandrijving. De vernieuwde batterij gaat vijf keer langer mee dan zijn voorganger, waardoor de Modul-Air weinig energie verbruikt.

Duurzame beslissingen

Het familiebedrijf zet ook bij andere tapliftmodellen in op duurzaamheid. De Otolift Two bestaat voor 85% uit herbruikbare materialen. De Otolift Line, dé traplift voor rechte trappen, kan zelfs volledig opnieuw worden ingezet.

De doorgedreven duurzaamheid zet zich niet alleen door bij de gebruikte materialen, maar ook bij het hele ontwerp-, fabricage- en installatieproces. De monteurs rijden bijvoorbeeld enkel met zuinige wagens. Bovendien wordt de fabriek verwarmd met de restwarmte van de oven. Mede door de duurzame aanpak is het bedrijf vandaag marktleider in de Benelux. Het streefdoel van Otolift: de polepositie op wereldvlak veroveren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details