Platform voor de bouw
Eén materiaal, ontelbare toepassingsmogelijkheden

Eén materiaal, ontelbare toepassingsmogelijkheden

Al bijna dertig jaar is schrijnwerkerij Kompakt gespecialiseerd in de verwerking en plaatsing van één materiaal: compact HPL (hogedruklaminaat) of volkern. Maar daarmee is haar aanbod allesbehalve beperkt, want de toepassingsgebieden van volkern zijn eindeloos dankzij de unieke eigenschappen van het product.

“Volkern bestaat niet enkel uit hout, maar is een compositie van houtvezels en harsen die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst”, verduidelijkt eigenaar en zaakvoerder Jo Delvaux. “Daardoor is dit plaatmateriaal bestand tegen factoren als temperatuur, vocht, chemische stoffen, vuil en impact. Het kan buiten en binnen worden ingezet, in alle denkbare kleuren en afmetingen.” Typische omgevingen waarin het wordt toegepast zijn zwembaden (kleedruimtes), grootkeukens, laboratoria, hospitalen, sportcentra, enzovoort. 

Tot in de puntjes verzorgd maatwerk in volkern: dat is de corebusiness van Kompakt.

 

Gespecialiseerd maatwerk 

De ruime inzetbaarheid van volkern is tegelijk de grootste uitdaging voor Kompakt. “Elk project is maatwerk”, vertelt Delvaux. “Onze klanten zijn aannemers die bij ons aankloppen op het einde van het traject. Maar tussen hun originele plannen en de eigenlijke werf treedt er makkelijk verschil op. We moeten dus vaak zelf detailmetingen uitvoeren om onze delicate producten correct te kunnen opleveren.” Daarom heeft Kompakt geen stock en is procesautomatisering heel moeilijk. “We bekijken elk project vanaf nul, van a tot z. Goed opgeleid personeel en een uitgebreid machinepark zijn dan ook onontbeerlijk voor ons.” 

Doorzetten en het verschil maken

Vandaag werken er ongeveer 20 mensen bij Kompakt in Olen. “Onze nichemarkt heeft zeker geleden onder de economische crisis. Maar we bleven altijd doorzetten en inzetten op onze eigen mensen”, zegt Delvaux. “We maken het verschil doordat we kwaliteitsvol werk afleveren dat van de eerste keer juist is – een zeldzaamheid in de hedendaagse bouwsector. Dat zorgt voor loyale klanten en mooie projecten.” Zo maakte Kompakt volkerntoepassingen voor tal van zwembaden en scholen, maar ook voor het nieuwe NAVO-gebouw in Evere, het Europees Parlement in Brussel en het asielcentrum in Merksplas. Ook het eigen bedrijfsgebouw kreeg een opvallende gevelbekleding. “Volledig in volkern en in onze huisstijlkleur, uiteraard!”, sluit Delvaux af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details