Platform voor de bouw
Nieuws

EI1-normering en brandwetgeving toegelicht op speciaal evenement

Het evenement ging door in het Blackboxx-bedrijvengebouw aan de Krakeleweg in Brugge.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Solid

25 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Recent werd een nieuw Koninklijk Besluit uitgevaardigd dat enkele belangrijke wijzigingen van de Basisnormen Brand inhoudt. Voor brandwerende deuren omvat het KB – dat in werking trad vanaf 1 juli 2022 – onder meer de overstap van de oude RF-klassering (Belgisch, NBN 713 020) naar de nieuwe REI-eisen (Europees, EN 13501-2, getest volgens EN 1634-1). Dit heeft natuurlijk enkele gevolgen voor architecten/ontwerpers, uitvoerders/plaatsers en verdelers. Daarom organiseerde Solid onlangs een infosessie met bijbehorend netwerkmoment, met de nieuwe EI1-normering als centraal thema. Tijdens dit evenement maakten enkele technische experten iedereen wegwijs in de nieuwe normering en alle relevante informatie daaromtrent. Ook Bouwen aan Vlaanderen was van de partij.

Solid International is een gespecialiseerde organisatie en partner in de deurenwereld. Met bijna een kwarteeuw ervaring op de teller bouwen en groeien ze nog elke dag als gerespecteerde speler in de houtindustrie. Hun magazijnen met niet minder dan 45.000 deuren en showroom zijn te bezichtigen in Brugge. Als leverancier en groothandel spitsen ze zich toe op zowel de professionele markt als het DIY-segment. Ze ondersteunen hun klanten en proberen samen succesvol te zijn door oplossingen uit te werken die qua prijs, timing en innovatie verrassen. Een geschikte organisator voor dergelijke evenementen, dus.

Prachtige locatie

Het evenement ging door in het Blackboxx-bedrijvengebouw aan de Krakeleweg in Brugge. En omdat het voor heel wat professionals zo goed als de eerste keer was dat er nog eens ordentelijk samengekomen werd, was het voor veel aanwezigen een aangenaam weerzien. De gemoedelijke verwelkoming met hapjes en drank zal daar zeker toe bijgedragen hebben. Ook de zon was van de partij, dus er werd al snel verbroederd op het mooie en ruime terras dat uitgeeft op het Boudewijnkanaal. Location location location … check!

Na de presentatie werd de netwerkreceptie verdergezet.

Nieuwe normering transparant uitgelegd

Stipt om 18.30 uur ging de presentatie van start. Eerst werd duidelijk toegelicht welke veranderingen er op til waren en wat de implicaties zouden zijn voor alle betrokkenen in de bouwsector. Los van de transparante uitleg werd er uiteraard telkens aangegeven hoe Solid zich had voorbereid. Er werd aangetoond welk verschil dit zal maken voor binnendeuren, waarvoor een CE-markering staat en dat het absoluut geen keurmerk is. De presentators toonden aan dat Solid zelf deuren – inclusief omlijsting, beslag … – maakt en/of importeert en waarom dit voor de klanten een goed idee is. Het verschil tussen respectievelijk EI en CE én EI1 en EI2 werd aangetoond met betrekking tot verschillende toepassingsdomeinen en er werden (natuurlijk) enkele ‘nieuwe’ Solid-deurconcepten voorgesteld. Vervolgens stond er een bedrijfsbezoek op de planning en werd de netwerkreceptie verdergezet.
Wat ons betreft, was dit een informatief en dus geslaagd evenement!    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details