Platform voor de bouw
Exclusiviteit Made in Germany:  zonnepanelen geïntegreerd in zinken dak
Op ARCHITECT@WORK in Brussel presenteerde RHEINZINK dit project met geïntegreerde zonnepanelen in Zweden.

Exclusiviteit Made in Germany: zonnepanelen geïntegreerd in zinken dak

RHEINZINK is aanwezig in dertig landen via filialen op vijf continenten (waaronder België) en stelt op 21 oktober zijn knowhow en innovaties voor op Belgian Roof Day in Brussels Kart Expo. Denk onder meer aan natuurlijke prepatinage van zinken elementen, antifingerprintcoating enzovoort. Maar dé blikvanger van de RHEINZINK-stand zal ongetwijfeld een maquette zijn die dakdekkers laat kennismaken met het installatiegemak van een uniek systeem van zonnepanelen die geïntegreerd zijn in een zinken dak.

Met productie-eenheden in Duitsland en Frankrijk biedt RHEINZINK al meer dan vijftig jaar Made in Germany-kwaliteit voor zinken dakbedekking, gevelbekleding en regenwaterafvoer. De productlijnen CLASSIC, prePATINA, artCOLOR, GRANUM en PRISMO bieden ontelbare ontwerpmogelijkheden. 

“Ons fotovoltaïsch systeem is uniek omdat het formaat van de panelen is afgestemd op de breedtes van de staande naad”, klinkt het.

Frameloze zonnepanelen geklemd op de staande naad

Om te bewijzen dat het gamma voortdurend verder ontwikkeld wordt, wil Fabrice Michaux – Regional Sales Director Belux – de aandacht vestigen op een uniek systeem van zonnepanelen die geïntegreerd zijn in het dak. “Ons fotovoltaïsch systeem is uniek omdat het formaat van de panelen is afgestemd op de breedtes van de staande naad. Dit resulteert in een volledig geïntegreerd systeem waarbij de panelen en het dak in elkaar overvloeien, in tegenstelling tot het klassieke opbouwsysteem waarbij de panelen op rails worden geplaatst en boven op het dak staan. Om er één geheel van te kunnen maken, klemmen wij frameloze panelen rechtstreeks op de staande naad.” Het hart van het systeem is dan ook een klem in geëxtrudeerd aluminium die de staande naad omsluit en waarvan de rubberen pads de dunne foto-voltaïsche panelen zonder frame omklemmen. Het systeem is niet dikker dan 40 mm, inclusief het paneel en de ruimte onder het paneel.

Het hart van het systeem is een klem in geëxtrudeerd aluminium die de staande naad omsluit en waarvan de rubberen pads de dunne fotovoltaïsche panelen zonder frame omklemmen.

Zelfherstellende natuurlijke patina

Een andere RHEINZINK-exclusiviteit is een uniek systeem van natuurlijke prepatinage. De producten van het prePATINA-gamma krijgen al in de fabriek de kleur van een natuurlijk patina, zonder coating, lak of fosfatering. Of de kleur helder of leisteenkleurig is, hangt af van het kopergehalte in de zink-titaanlegering. Het product wordt door een zuurbad gevoerd om het zink oppervlakkig te verouderen. In bekraste staat krijgt het uiteindelijk zijn natuurlijk patina terug. De kers op de taart is de toepassing van een anti-
fingerprintcoating om te voorkomen dat de dakdekkers hun vingerafdrukken achterlaten tijdens de plaatsing.

Dakdekkers kunnen het installatiegemak van dit bijzondere systeem zelf ervaren op Belgian Roof Day.

Duurzaam materiaal in elke zin van het woord 

Wie Duitse kwaliteit zegt, zegt ecologische vezel. EPD, Quality Zinc, Cradle 2 Cradle, Leed, ISO, Ecovadis … RHEINZINK verzamelt certificaten. Dat hoeft niet te verwonderen, want zink is een duurzaam materiaal in elke zin van het woord. Fabrice Michaux: “De Grillo Group, waarvan RHEINZINK deel uitmaakt, beschikt over een eigen bedrijf voor de recuperatie en recyclage van zink. Wij proberen onze klanten er op onze beurt van te overtuigen dat het belangrijk is om bouwafval te recycleren in plaats van het als afval te behandelen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details