Platform voor de bouw
Expert in industriebouw ontwikkelt voortaan ook eigen projecten

Expert in industriebouw ontwikkelt voortaan ook eigen projecten

Meer dan dertig jaar geleden richtte Roger Van Hertum Alfa Bouw op, gespecialiseerd in bedrijfs- en utiliteitsbouw. Begonnen als staalskeletbouwer, hebben vandaag ook houtconstructies en prefabbeton geen geheimen meer voor het bedrijf uit Hamont-Achel. Intussen is de tweede generatie aan zet. Zij wil de kwaliteit borgen en inzetten op efficiëntiewinst, onder meer door zich voortaan ook toe te leggen op industriële projectontwikkeling.

“Vorig jaar gaf mijn vader de fakkel door aan mij en trouwe medewerker Bert Wauben”, vertelt Frits van Hertum. “Met een 35-tal medewerkers zijn we vandaag een middelgrote bouwonderneming. We combineren moeiteloos de knowhow en schaalbaarheid van grote industriële bouwers met de flexibiliteit van een traditionele aannemer. Ons uitgangspunt is altijd hetzelfde: wat is voor de klant – en niet voor ons – de beste en meest economische oplossing? Alles is mogelijk: staalskeletbouw wordt feilloos gecombineerd met prefabbeton en houtconstructies.”

Ook renovaties

In een straal van 150 kilometer rond Hamont-Achel, zelfs over de landsgrenzen heen, pronken heel wat realisaties van Alfa Bouw, van industrie- en kantoorgebouwen tot garages, toonzalen en winkels. “We zijn al 25 jaar ‘hofleverancier’ van VanReusel Snacks en hebben tal van andere klanten in de voedingsindustrie omdat we mee zijn met de wettelijke bouwvoorschriften voor die specifieke sector. Daarnaast realiseerden we ook al panden voor diverse retailers als Colruyt, Spar, Action, Aldi, Lidl, maar ook voor Basic Fit. Ook de gloednieuwe kantoren van Ellimetal in Oudsbergen hebben wij gezet. Maar we doen niet enkel en alleen nieuwbouw, klanten kunnen ook bij ons terecht voor verbouwingswerken.”

Eén aanspreekpunt

“Nog fors groeien qua omzet is geen ambitie op zich”, pikt Bert Wauben in. “We willen vooral optimaliseren en efficiënter werken. Onder meer door ervoor te zorgen dat we onze klanten slechts één aanspreekpunt kunnen bieden, van idee tot en met de oplevering, inclusief buitenaanleg. Sinds kort leggen we ons trouwens ook toe op industriële projectontwikkeling. Op Heikesveld in Neerpelt hebben we de eerste tien bedrijfsunits in eigen beheer gerealiseerd. Alle units waren meteen verkocht. In Laakdal en Hamont zijn we nu met gelijkaardige projecten bezig.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details