Platform voor de bouw
Nieuws

Glazen balustrades getuigen van vakmanschap

IMG_5058
INSTALL.COMPANY installeerde meer dan 150 lopende meter glasbalustrades aan de tribunes.

Tekst | Timesaver

Beeld | Charles-Luka Schweizer – Timesaver

12 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De parel van La Gantoise is de glazen balustrade aan de buitentribunes. Het is een project waarmee INSTALL.COMPANY nogmaals heeft bewezen wat het allemaal in zijn mars heeft. Deze specialist in het plaatsen van glazen balustrades maakte er immers een waar kunstwerk van. Vooral de vele details in het aluminium plooiwerk resulteerden in een stukje maatwerk dat de term vakmanschap waardig is.

Dat de opdracht voor de realisatie van de glazen balustrade aan de buitentribunes van La Gantoise aan INSTALL.COMPANY werd toegekend, is niet zo verbazingwekkend. Sinds 2016 is dit bedrijf immers dé partner bij uitstek voor het plaatsen van glazen balustrades voor binnen- en buitentoepassingen, glazen doorvalbeveiliging aan ramen, scheidingsschermen, aluminium trapleuningen en muurhandgrepen. “Zeker in sportinfrastructuur hebben we intussen onze sporen verdiend”, vertelt operationeel manager Koen De Swaef. “Zo vind je onze balustrades terug in de Ghelamco Arena in Gent, de Bosuil in Antwerpen, de voetbalstadia van Zulte Waregem en KV Mechelen, de Hippodroom in Waregem, de Topsporthal in Beveren … We zijn heel blij dat we dit lijstje kunnen aanvullen met een prestigieus project als La Gantoise. Toen wij door onze trouwe partner GMC en onze klant Vandenbussche werden gecontacteerd, waren we meteen laaiend enthousiast. Niet alleen omdat we de kans kregen om onze expertise te demonstreren, maar ook omdat we graag ons steentje willen bijdragen aan de groeiende populariteit van hockey en padel in ons land.” 

Het was millimeterwerk om de aansluiting met de glazen balustrade perfect uit te voeren.

Mix van esthetiek en veiligheid

Hoewel INSTALL.COMPANY al heel wat uitdagende projecten tot een goed einde heeft gebracht, moest het team in La Gantoise een tandje bijsteken. “We installeerden meer dan 150 lopende meter glasbalustrades aan de tribunes. De complexiteit schuilde vooral in de vele verschillende details in het aluminium plooiwerk”, verduidelijkt projectmanager Kurt De Sloovere. “Het was millimeterwerk om de aansluiting met de glazen balustrade perfect uit te voeren. We streven immers telkens naar de ideale mix van esthetiek en veiligheid. Daarnaast besteden we eveneens erg veel aandacht aan werfopvolging, planning en service, wat ook in dit project heel sterk werd geapprecieerd.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details