Platform voor de bouw
Hoe het anders kan met keramiek

Hoe het anders kan met keramiek

“Met keramiek kan je veel kanten uit. De keramische gevelpanelen tonen aan hoe gedurfde materiaalkeuzes tot spraakmakende resultaten kunnen leiden. Zo vormen ze meteen ook een inspiratiebron voor de klanten van Van Hulle”, zegt salesmanager Kristof T’Sjoen.

Tekst Stephanie Demasure    |    Beeld Valerie Clarysse

Wie in de buurt passeert, kan er niet naast kijken: de grijze keramische gevelpanelen die de nieuwe uitvalsbasis van Van Hulle sieren, trekken meteen de aandacht. Het was geen evidente keuze, maar vaste partners van Van Hulle zetten er samen hun schouders onder. Stone ontwikkelde en leverde de keramische panelen, die 3,20 x 1,60 meter groot en 6 millimeter dik zijn.

De Cardoso-imitatie van de keramische gevelpanelen is speciaal voor dit project ontwikkeld.

Indrukwekkend formaat, licht gewicht

De keramische gevelbekleding is vrij uniek. “Het is niet eenvoudig om panelen van dit formaat aan een gevel te bevestigen”, legt Kristof T’Sjoen uit. “De geringe dikte en de glasvezelwapening beperken het gewicht. Daarnaast was het zaak om ervaring en kennis samen te voegen. Wij wierpen de knowhow inzake gevelbekleding in natuursteen en terrazzo in de schaal, net als de expertise van onze zagerij. Een andere bouw-partner werkte mee het montagesysteem uit.”

De gevel dankt zijn uitstraling niet alleen aan het grote formaat, maar vooral ook aan het uitgesproken design van de keramische gevelbekleding. Nochtans was er aanvankelijk een zandkleurige uitvoering voorzien. “Van Hulle wilde het potentieel van keramiek in de verf zetten. Daarom stelden wij voor om net niet voor een egale kleur te kiezen”, aldus T’Sjoen. “We maakten enkele stalen en wisten de bouwheer te overtuigen. De Cardoso-imitatie is speciaal voor dit project ontwikkeld en het resultaat is meer dan geslaagd. De nieuwbouw van Van Hulle bewijst dat onze gebundelde expertise op het vlak van natuursteen, terrazzo en keramiek tot unieke realisaties leidt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details