Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Keukens en kasten op budget en op maat

greeploos-is-vandaag-de-trend-next125_NX505-L410_F738_quer_HA(E

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Boncquet

13 januari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Boncquet Keukens en Kasten (Waregem en Moeskroen) leverde en plaatste in Ter’Asse de keukens en maatkasten. Het bedrijf, dat al sinds 1979 bestaat, werd in 2007 overgenomen door Wim De Bolster, de huidige zaakvoerder.

“Sinds 2017 focussen we ons volop op de b2b- en de projectmarkt”, legt De Bolster uit. “We werken uitsluitend met de producten van vooraanstaande Duitse fabrikanten. Door hun grote productievolume van soms wel 1.300 keukens per dag kunnen we de afgesproken levertermijnen garanderen en ook zeer kort op de bal spelen qua naservice. Die partnerkeuze impliceert dat al onze keukens en kasten beantwoorden aan de hoogste Europese normen en standaarden op het vlak van duurzaamheid en ecologisch verantwoord produceren. Aan de kasten hangt bovendien een garantieperiode van tien jaar vast. We kunnen tevens een zeer uitgebreid materialen- en kleurenassortiment aanbieden. Daarvoor hebben we zowel in Waregem als in Moeskroen een toonzaal ingericht.”

Boncquet werkt uitsluitend met de producten van vooraanstaande Duitse fabrikanten.

Vraag naar wat meer

“In Ter’Asse leverden we de keukens voor alle appartementen. Sommige kopers besloten ook maatkasten of een dressing op te nemen in hun interieur en bestelden die eveneens bij ons. Ze konden kiezen voor een in het budget vastgelegde basiskeuken of konden ze verder aan hun persoonlijke voorkeur aanpassen, zoals de meeste kopers deden. De details verschillen sterk, afhankelijk van de omvang en de ligging van de appartementen. Zo was het niet overal mogelijk om plafondhoge kasten te plaatsen door de aanwezigheid van technische leidingen. Maar dergelijke kasten worden vandaag veel gevraagd, net als greeploze kasten en laden en combinaties van een effen uitzicht met houtpatronen, bij voorkeur eik of notelaar.”

Toonzalen met variatie

Boncquet houdt rekening met de evolutie inzake stijl en smaak bij de indeling van zijn toonzalen. “We hebben ze ingedeeld in vier sferen. Eerst is er die van de budgetvriendelijke, maar wel volledig functionele basiskeuken. De tweede zone is hedendaags strak ingericht, met bijpassende interieurtoetsen. In de derde zone spelen we vooral de recentste snufjes en trends uit. Die zone oogt wat robuuster. Cottagekeukens worden vandaag minder gevraagd, maar we geven ze nog altijd een plek in onze toonzalen, met aandacht voor retro-elementen. Elk jaar vernieuwen we ongeveer 20 % van het aanbod in onze toonzalen.”

Boncquet is niet alleen in België actief, maar ook in Spanje. “We werken er samen met Belgische bedrijven die tweede verblijven ontwikkelen.” Recente referenties in eigen land zijn onder meer de residentiële projecten Park Bourgoyen en Jardin G. in Gent, De Dreve in Veurne en Vivehof in Waregem.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details