Platform voor de bouw
Zonwering

Kwalitatief knikarmscherm verenigt design en comfort

Het zonnescherm laat zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en geeft klassiekere woningen tegelijk een eigentijdse toets.

Tekst | Harol

Beeld | Harol

13 mei 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Kwalitatieve zonwering verenigt verschillende kwaliteiten. Een mooi voorbeeld is Lux van Harol. Dit high-end knikarmscherm beschermt gebruikers tijdens de zonnigste uren van de dag en reikt ook lang daarna alle comfort aan. In stijl, want ook qua architecturale uitstraling verlegt Lux grenzen. 

De zonweringcollecties van Harol zijn het resultaat van jaren doorgedreven ontwikkeling, onder het motto ‘Smarter. Simpler. Sustainable.’. Knikarmscherm Lux is zonder meer een blikvanger binnen het uitgebreide assortiment. Met zijn strakke lijnen en vierkante kast (24 cm x 25 cm) heeft Lux een heel moderne uitstraling. Het zonnescherm laat zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en geeft klassiekere woningen tegelijk een eigentijdse toets. De exclusieve ‘Invisibly Wired’-armen zien er erg verfijnd uit: de staalkabels zijn niet langer zichtbaar en de sobere vormen van de knikarmen komen helemaal tot hun recht. Deze minimalistische vormgeving van Lux werd bovendien bekroond met een Red Dot Award voor innovatief productdesign.

Royale schaduwzone

Lux creëert bovendien, met zijn kubistische look, koelte van formaat: tot 28 m² luxueuze schaduw op het terras, met een uitval tot 4 meter en een breedte tot wel 7 meter. Deze royale schaduwzone kan extra uitgebreid worden met een automatisch bedienbare volant (vario-volant) in de voorlijst, die kan zakken tot 2 meter. Ideaal om niet alleen de warmte, maar ook het verblindende effect van een laagstaande zon te weren. Daarnaast is Lux koppelbaar tot 12 meter, met het oog op nog meer schaduw en eenzelfde strakke look.

In de kast is het doek het hele jaar door beschermd tegen weer en wind.

Onbegrensd comfort

Deze high-end zonwering creëert niet alleen uv-bescherming en schaduw, maar ook gezelligheid en comfort. Wie maximaal van Lux wil genieten – tot ’s avonds laat! – kan het knikarmscherm uitrusten met dimbare ledverlichting – direct of indirect. Daarbij garandeert de unieke combinatie van indirecte verlichting in de voorlijst en de kast nog meer sfeer op het terras. Ook verwarming onder het zonnescherm is perfect mogelijk om dat zalige buitengevoel zo lang mogelijk te rekken.

Veilige sensoren

Lux is tevens sensorgestuurd. Als het te hard waait, gaat het zonnescherm automatisch dicht. Schijnt de zon, dan rolt het hoogtechnologische geweven acryldoek zich vanzelf uit. Bij licht regenweer kan je trouwens gerust onder het scherm blijven zitten, want het water vloeit af via de geïntegreerde waterafvoer in de voorlijst. Laat het doek even drogen voor je het weer veilig in de kast laat rollen. In de kast is het sowieso het hele jaar door beschermd tegen weer en wind.

100 % Belgisch maatwerk 

Om Lux helemaal op maat van een terras samen te stellen, gebruikt Harol de meest kwalitatieve materialen: van hoogwaardig roestvrij staal voor de bevestiging tot extra stevig aluminium voor de kast en voorlijst. Daarbij werkt Harol zo duurzaam mogelijk: het aluminium is 100 % gerecycleerd materiaal, de poederlakkerij recupereert het water en voldoet aan de hoogste milieu-standaarden en alle verbruikte energie op de site is 100 % groen dankzij de eigen windmolen. Verder werden de nieuwe knikarmen van Lux ontwikkeld en getest op meer dan 25.000 cycli, wat overeenkomt met 25 jaar lang twee keer per dag openen en sluiten. Levenslang plezier: ook dat is duurzaamheid! Het knikarmscherm voldoet aan de vereiste Europese normen voor windklasse 2, oftewel 5 op de schaal van Beaufort. 

De unieke combinatie van indirecte verlichting in de voorlijst en de kast creëert nog meer sfeer op het terras.

Zeer ruime kleurkeuze

Dan rest alleen nog de kleurkeuze. Opnieuw sloot Harol geen compromissen op het vlak van kwaliteit. De collectie hedendaagse uniforme acryldoeken is erg ruim. Ze bieden maximale uv-bescherming én zijn geluiddempend, waterafstotend en vuil- en rotwerend behandeld. De vezels zijn in de massa geverfd, waardoor ze jaar na jaar blijven stralen. Krijgt het terras na enkele jaren een nieuwe look, dan kan het doek perfect vervangen worden door een variant in een andere kleur. Daarmee maakt Harol natuurlijk koelen stijlvoller en eenvoudiger dan ooit.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details