Platform voor de bouw
Landmeter speelt cruciale rol bij realisatie van prestigieus winkelpark
Alles werd haarfijn opgemeten en uitgezet met behulp van gesofisticeerde meettechnologie, tot en met de specifieke lay-out van de zonnepanelen op het dak.

Landmeter speelt cruciale rol bij realisatie van prestigieus winkelpark

Een gebouw met een gebogen vorm en tal van architecturale details realiseren: het is voer voor deskundige specialisten. Vandaar dat het bouwteam van winkelpark Malinas volop gebruikmaakte van de topografische knowhow van Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels. Van de hoek-hoekaansluitingen van de glazen vitrines tot en met de specifieke lay-out van de zonnepanelen op het dak: alles werd haarfijn opgemeten en uitgezet met behulp van gesofisticeerde meettechnologie.

“Groep Verelst had een groot budget voorzien voor de landmeter, en dat is nodig gebleken om het architecturale concept in de praktijk te kunnen brengen. Zeker gezien de gebogen vorm van het winkelcomplex”, benadrukt Louis Van Oost, architect-zaakvoerder bij AAVO. Het toont aan hoe belangrijk de inbreng van Landmeetkunde & Expertisebureau Teugels is geweest in dit prestigeproject. “Er was inderdaad enige kennis van zaken nodig om die gebogen vorm accuraat en nauwkeurig uit te zetten op de werf”, beaamt landmeter-expert Steven Buytaert. “Door het plan van de architect te vertalen naar het Lambert 72-coördinatenstelsel met behulp van gps-technologie en nieuwe referentiepunten op te meten met een totaalstation, konden we de exacte positie van het gebouw en zijn onderdelen tot in het kleinste detail bepalen en uitzetten. Van de fundering over de ruwbouw tot specifieke hoekpunten, markeringen voor bevestigingspunten en de dak-zones waarop de zonnepanelen moesten komen.”

De aannemer had een groot budget voorzien voor de landmeter, en dat is nodig gebleken om het architecturale concept in de praktijk te kunnen brengen.

Sterk in uitdagende opdrachten

Teugels staat al sinds 1973 garant voor correcte opmetingen en werkt steevast tot op de milli-meter nauwkeurig. “Een absolute vereiste om complexe gebouwen zoals Malinas te kunnen realiseren. Het ging niet zomaar om een rechthoekig blok met een occasionele schuine kant, maar om een omvangrijk complex met een vloeiende, organische architectuur. Dat is andere koek”, spreekt Steven Buytaert uit ervaring. “We werken al meer dan dertig jaar samen met Groep Verelst, dus ze weten zeer goed wat ze aan ons hebben en dat ze altijd op ons kunnen rekenen, zelfs voor de meest uitdagende opdrachten. Dat blijkt ook uit andere recente referenties zoals de voetbal-stadions van KAA Gent en Royal Antwerp FC, de Silver Tower in Brussel of de fly-overs die gerealiseerd zullen worden in het kader van het Oosterweelproject in Antwerpen. Het geeft veel voldoening dat we ons steentje kunnen bijdragen aan zo’n bijzondere realisaties.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details