Platform voor de bouw
Leica BLK2GO tijdens de CES 2020 uitgeroepen als een van de beste innovaties

Leica BLK2GO tijdens de CES 2020 uitgeroepen als een van de beste innovaties

Ook de BLK247 was genomineerd voor een innovatie-award in de categorie ‘Digital Imaging en Fotografie’

Twee producten uit de BLK-lijn van Leica Geosystems zijn tijdens de Consumer Electronics Show (CES) vorige week in Las Vegas in de prijzen gevallen. Beide producten, de Leica BLK247 en de BLK2GO, kwamen aan bod tijdens de uitreiking van de jaarlijkse CES Innovation Awards. Het was overigens al de vierde keer sinds 2017, dat een apparaat uit de BLK-productlijn een plek in de jaarlijkse prijsuitreikingen van de CES verdiende.

Tijdens de CES Award uitreiking van 2020 kreeg de Leica BLK2GO de titel CES 2020 Best of Innovation Award Winner in de categorie Digital Imaging and Photography. De Leica BLK247 werd CES Best of Innovation Award Nominee in dezelfde categorie.

De BLK-serie bestaat uit hard- en software voor reality capture, scanning en fotogrammetrie. De Leica BLK2GO is de eerste draadloze handheld imaging laser scanner op de markt. Het apparaat maakt het mogelijk om ruimtes, structuren en objecten te scannen; simpelweg door met de lichtgewicht BLK2GO in de hand door de ruimte te wandelen.

De Leica BLK247 is de eerste reality capture sensor die het mogelijk maakt om ruimtes en gebouwen 24/7 te monitoren en veranderingen in de ruimte te detecteren. Daarvoor gebruikt de BLK247 LiDAR 3D fencing, die digitale barrières om een ruimte of een object creëert en die continu scant en bewaakt. Ontworpen met het oog op de mogelijke toepassingen en situaties, kan de BLK247 een onderscheid maken tussen stilstaande en bewegende objecten. Het apparaat is dus ideaal voor locaties die continu gemonitord en beschermd moeten worden.

De CES Innovation Awards zijn bedoeld als erkenning van buitengewoon ontwerp van producten in 28 categorieën. Een panel van juryleden, bestaande uit bekende ontwerpers, engineers en vertegenwoordigers van de technische pers beoordelen de inzendingen op basis van design, functionaliteit, aantrekkelijkheid voor de consument, engineering en een vergelijking met de concurrentie. De producten, die als ‘Best of Innovation’ uit de bus komen, hebben de hoogste waardering in de betreffende productcategorie gekregen.

“Sinds we de Leica BLK-productlijn geïntroduceerd hebben, heeft elk product uit de serie een plek gekregen in de CES Innovation Awards”, zei CTO Burkhard Boeckem van Leica Geosystems. “We zijn enorm trots op de erkenning door de CES, maar eigenlijk nog enthousiaster over de manier waarop onze producten architecten en engineers helpen bij het vormgeven van de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details