Platform voor de bouw
Mattheeussen uit Brecht draagt activiteiten over aan BMB Bouwmaterialen

Mattheeussen uit Brecht draagt activiteiten over aan BMB Bouwmaterialen

De site van Bouwmaterialen Mattheeussen aan de Molenstraat in Brecht krijgt in de nabije toekomst een totaal nieuwe invulling. Na 55 jaar draagt de familie Mattheeussen haar activiteiten over aan de groep BMB Bouwmaterialen. ‘We willen onze klanten en ons personeel verzekeren van een duurzame oplossing voor de toekomst’, zeggen Peter en Steven Mattheeussen, wiens ouders, Louis en Maria, in 1969 de bouwhandel oprichtten. ‘Met BMB Bouwmaterialen vonden we daarvoor de perfecte partner.’

Het personeel krijgt het aanbod om op termijn in één van de andere vestigingen van BMB Bouwmaterialen in de regio aan de slag te gaan. Klanten kunnen vanaf 1 april, het moment van de officiële overname, ook in alle vestigingen van BMB Bouwmaterialen aan dezelfde voorwaarden hun materialen aankopen en op een snelle en efficiënte manier – het stokpaardje van BMB Bouwmaterialen – laten leveren op de werf. ‘De service naar onze klanten toe, allemaal mensen die ons jaren trouw waren, is zo verzekerd’, weet Mattheeussen. ‘Er komen zelfs heel veel voordelen bij voor hen.’

Wat er precies zal worden ontwikkeld aan de Molenstraat in Brecht, daar wenst de familie Mattheeussen voorlopig nog niet over te communiceren. De site krijgt sowieso een compleet nieuwe invulling en toekomst, zoveel is wel al duidelijk. . Bijgevolg zal over afzienbare tijd de vestiging van Bouwmaterialen Mattheeussen in Brecht definitief de deuren sluiten. Een concrete datum is er echter nog niet.

Om een oplossing te zoeken voor de klanten en het personeel, ging de familie op zoek naar de juiste partner.

Voor ons was het een absolute must dat onze trouwe klanten en ons personeel niet in de kou achter bleven.We wilden zeker zijn dat alles kan worden verdergezet zoals iedereen het altijd van ons is gewend geweest”, zeggen Peter en Steven. “Wijzelf en onze werknemers hebben de klanten steeds heel persoonlijk bediend: met zorg en passie, altijd flexibel, beschikbaar en correct. Toen we de eerste keer met de mensen van BMB Bouwmaterialen aan tafel zaten, hadden we meteen het gevoel dat onze waarden perfect overeen kwamen. Het gevoel zat van bij de eerste minuut helemaal juist.”

Zelfde prijzen voor klanten

De familie Mattheeussen maakte heel heldere afspraken voor de toekomst, zowel voor de klanten als voor het personeel. ​ Het voltallig personeel, momenteel actief bij Bouwmaterialen Mattheeussen, werd ondertussen op de hoogte gebracht van de transitie. Ze krijgen individueel een voorstel om in een andere site te gaan werken in de regio, met behoud van alle voorwaarden.

De familie Mattheeussen onderhandelde met BMB Bouwmaterialen dat er voor de klanten geen wijzigingen komen in de voorwaarden. Ze kunnen vanaf april, na de integratie van de klantendatabases, aan dezelfde prijzen in de vestigingen van BMB Bouwmaterialen hun materialen aankopen. Met sites in Antwerpen, Essen, Kalmthout, Hoogstraten, Turnhout en Gierle is BMB Bouwmaterialen als één van de grootste en toonaangevende distributeurs van bouwmaterialen in Vlaanderen al stevig aanwezig in de regio rond Brecht.

“Dankzij de verschillende vestigingen, zijn we gerust dat onze klanten altijd ergens een afhaalpunt in de buurt hebben, waar ze de vertrouwde gezichten van Mattheeussen ook zullen herkennen. Daarnaast is BMB Bouwmaterialen een sterke partij om materialen snel en efficiënt te leveren. Ze hebben meer vrachtwagens van verschillende types, waardoor ze bijvoorbeeld ook over huizen of in de hoogte kunnen leveren. Ook dat is een geruststelling, aangezien het merendeel van onze klanten vandaag al kiest voor levering,” aldus de broers Peter en Steven.

Meer winkels, breder aanbod

BMB Bouwmaterialen, onderdeel van het Europese BME, is een groeiende onderneming. Met een netwerk van ondertussen 14 vestigingen en meer dan 300 medewerkers staan ze bijzonder dicht bij de klant. Om een voortrekkersrol te spelen in duurzame bouwprocessen, breidde BMB Bouwmaterialen haar aanbod de afgelopen jaren sterk uit, onder andere met een breed assortiment aan hout.

“We willen, ook voor de klanten van Mattheeussen, dé one-stop-shop zijn, waar ze als bouwprofessional terechtkunnen voor zoveel meer dan ruwbouwmaterialen alleen. Naast een uitgebreid assortiment, willen we hen ook service en expertise bieden die ze gewend zijn, waardoor we hun dagelijkse job gemakkelijker maken. We zijn trots dat we de medewerkers uit Brecht, met al hun ervaring, mogen verwelkomen in ons team. Dat Mattheeussen voor ons gekozen heeft, dat zij hun personeel aan ons toevertrouwen, bevestigt ons ook in onze waarden,” zegt Marco Van Grinsven, Managing Director van BMB Bouwmaterialen. ​

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details