Platform voor de bouw
Meadow, Herent | Interieurafwerking tot in de puntjes

Meadow, Herent | Interieurafwerking tot in de puntjes

Wat startte als een routineklus, evolueerde naar een totaalproject op het vlak van schilder- en behangwerken. Na het afwerken van de gemeenschappelijke ruimtes mocht Phenix Total Interior immers ook een groot deel van de appartementen onder handen te nemen. Een complexe opdracht die zowel excellent vakmanschap als doorgedreven adviesverlening vereiste.

De afwerking van elk groot nieuwbouw- of renovatieproject moet meestal onder grote tijdsdruk gebeuren. En dat kan weleens ten koste van de nauwkeurigheid van de uitgevoerde werken gaan. Tenzij de bouwheer in zee gaat met een specialist die kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel draagt, zoals Phenix Total Interior uit Schoten. “We zijn oorspronkelijk gestart als een specialist op het vlak van gietvloeren, maar doorheen de jaren is ons familiebedrijf geëvolueerd naar een onderneming die in alle opzichten een primus in zijn vakgebied is”, vertelt medezaakvoerder Timothy Tjoens. “Ons team staat klaar om het interieur van elk type gebouw om te toveren tot een aangename en smaakvolle werk- of leefomgeving. Klanten kunnen niet alleen bij ons terecht voor gietvloeren, maar ook voor schilder-, behang- en plamuurwerken, betonherstellingen, vloerbekleding met soepele materialen, afwerking met mortex en beton cire, raamdecoratie en zelfs totaalrenovaties.”

Meadow Herent Interieurafwerking Artikel Bouwen Vlaanderen

Phenix Total Interior kon uiteenlopende disciplines demonstreren: behangen, het verven van plafonds en wanden, het lakken van deuren en zelfs het lakken van op maat gemaakte MDF-meubels. (Beeld: Dirk De Cubber)

 

Kleine opdracht wordt groot project

In het Meadow-project stond Phenix Total Interior in eerste instantie in voor de afwerking van de gemeenschappelijke delen. “Ons takenpakket bestond uit het plamuren en schilderen van de wanden en plafonds in de gangen en traphallen”, legt Timothy Tjoens uit. “Daarnaast zorgden we voor het lakken van de deuren en de liftgehelen. Vanhout was dermate tevreden met het resultaat dat we de vraag kregen of we eventueel ook bepaalde appartementen zouden willen afwerken. Het was een aanbod dat we niet konden weigeren, zelfs al beseften we dat het een complexe opdracht met veel variabelen zou worden. Elke bewoner heeft nu eenmaal zijn eigen smaak en budget.”

Meadow Herent Interieurafwerking Artikel Bouwen Vlaanderen

“In de gemeenschappelijke delen bestond ons takenpakket uit het plamuren en schilderen van de wanden en plafonds in de gangen en traphallen”, legt Timothy Tjoens uit. (Beeld: Dirk De Cubber)

 

Belangrijk uithangbord

Om de geïnteresseerden de verschillende interieurmogelijkheden te tonen, besloot Vanhout een modelappartement af te werken. “Hierbij fungeerden wij niet alleen als uitvoerder van de verf- en behangwerken, maar ook als adviseur – meer bepaald om de juiste kleuren en materialen te kiezen in functie van het meubilair”, aldus Timothy Tjoens. “Een rol die we vervolgens ook vervuld hebben voor de eindklanten, die dit als een echte toegevoegde waarde beschouwden. Uiteindelijk hebben een dertigtal bewoners via Vanhout een beroep op onze diensten gedaan, en dit voor uiteenlopende disciplines: behangen, het verven van plafonds en wanden, het lakken van deuren en zelfs het lakken van op maat gemaakte MDF-meubels. Zo is Meadow een belangrijk uithangbord van onze expertise geworden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details