Platform voor de bouw
Nieuws

Millimeterwerk troef bij keukenspecialist 

DSC_7036-HDR_0001
“We maken alles op maat in onze eigen ateliers”, benadrukt Lotte Augustijns.

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | Augustijns Keukens, Luc Poppelaars

24 december 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Augustijns Keukens en Interieur, met vestigingen in Wuustwezel, Aartselaar en Lochristi, begeleidde de kopers van achttien woongelegenheden in Green Avenue bij het kiezen van hun keukens en maatwerkkasten. Uiteraard nam het daarna ook de installatie op zich.

“We maken alles op maat in onze eigen ateliers. Daardoor krijgen ook de kleinste details de nodige aandacht”, onderstreept zaakvoerder Lotte Augustijns. “Om het geheel mooi uit te lijnen binnen de structuur van een woning is het soms nodig om de kastbreedte tot op de millimeter te persona-liseren. Dit lukt ons probleemloos. Op basis van onze vaste eigen collectie – die de huidige trends weerspiegelt – begeleiden onze interieurarchitecten niet alleen onze klanten bij hun keuzes, maar voegen ze waar nodig ook een speciale toets toe aan de collectie. We beschikken hiervoor over een ruime waaier aan extra materialen.”

Tussen het eerste contact en de oplevering van een project gaan gemakkelijk twee jaar overheen. “Bij het voortraject en het ontwerp van een keuken tot de opmeting zijn ongeveer vijf mensen betrokken. In productie mag je rekenen dat de keuken door tien verschillende handen gaat. Voor transport en plaatsing staan nog eens drie of vier mensen in. Kortom: keukens maken is teamwork.”

Aandacht voor de kleinste details.

Corian in elke mogelijke vorm

Naast specialist in maatwerkkasten is Augustijns ook Corian-bewerker. “We gebruiken dit materiaal erg graag, zowel in keukens als in badkamers. Corian kan in elke mogelijke vorm worden toegepast. Het is duurzaam, niet-poreus, onderhoudsvriendelijk, sterk en naadloos te verwerken. We gebruiken Corian zowel in landelijke als in eigentijdse interieurs.”

Sinds de opening van de toonzaal in Lochristi groeit de naambekendheid van Augustijns Keukens en Interieur in Oost- en West-Vlaanderen. “Onze projectverantwoordelijke doorkruist deze regio om projectontwikkelaars en aannemers te benaderen. Ook het brede publiek kent onze naam steeds beter, onder andere door onze deelname aan de BIS-beurs. Momenteel werken we hard aan Residentie Lake District, een prachtige realisatie in Knokke. In Antwerpen werken we mee aan de renovatie van de Antwerp Tower en aan nieuwbouwproject The Residence in de wijk Nieuw Zuid.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details