Platform voor de bouw
Moderne productiehal is nieuwe mijlpaal voor Kempense betonspecialist

Moderne productiehal is nieuwe mijlpaal voor Kempense betonspecialist

Groep Kerkstoel is een naam als een klok in de sector van betonnen prefabelementen en stortklaar beton. Om mee aan de top te blijven, investeerde dochteronderneming Kerkstoel 2000+ dit jaar in een nieuwe productiehal. “Op die manier kunnen we speciale wandtypes produceren zonder het productieniveau onder druk te zetten”, zegt eigenaar Vincent Kerkstoel

Kerkstoel 2000+ behoort vandaag tot de Europese marktleiders in prefabbeton. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de productie van betonnen prefabvloerplaten en dubbele wanden. Die verschijnen in tal van toepassingen, van eenvoudige woningen tot complexe ziekenhuizen. Het huidige succesverhaal startte al in het jaar 1900, toen Leonard Kerkstoel in Heist-op-den-Berg een bouwmaterialenzaak uit de grond stampte. Dit jaar voegt het Kempense bedrijf een nieuwe mijlpaal toe aan die geschiedenis, met name via de uitbouw van een geautomatiseerde productiehal. In ruil voor een investering van bijna 10 miljoen euro krijgt Kerkstoel een hal van 5.000 vierkante meter, die zich in dezelfde straat als de huidige vestiging bevindt.

kerkstoel-in-factory-medium-size-1122-kopieren

Vincent Kerkstoel: “Voortaan kunnen we elementen in grotere afmetingen aanbieden. Dat zorgt voor een rendementswinst op de werven.” (Beeld: Juan Wyns)

 

Speciale wanden produceren

“De bouw startte in 2018”, duidt Kerkstoel. “Ondertussen is de fabriek operationeel in één shift. Tot op heden produceren we onze klassieke dubbele wanden in deze productiehal, maar binnen afzienbare tijd starten we ook met de productie van massieve of volle wanden. Op termijn willen we ook de stap zetten naar sandwichpanelen en wanden met een structuurafwerking of in kleur. De fabriek is specifiek ontworpen om op termijn zulke specialere wanden te produceren, zonder het productieniveau onder druk te zetten. Ze zal uiteraard ook de mogelijkheid bieden om in twee shiften te produceren.”

Automatisering

In die nieuwe fabriek koos Kerkstoel voor een hoge graad van automatisering en robotisering. Zo worden de stalen profielen bijvoorbeeld niet alleen bekist, maar ook ontkist door een robot. “Verder zijn de tafels die we gebruiken om de elementen te maken een pak groter”, zegt Kerkstoel. “Zo kunnen we elementen in grotere afmetingen aanbieden. Dat zorgt voor een rendementswinst op de werven.”

Overtuigen met geschiedenis en innovatie

Die automatisering betekent niet dat Kerkstoel bespaart op het aantal werknemers. Integendeel: het bedrijf zoekt nieuwe krachten, een uitdaging op de huidige arbeidsmarkt. Vincent Kerkstoel: “We zoeken gemotiveerde medewerkers met gezond verstand, met ervaring in de bouwsector als pluspunt. Met een speciale website – www.werkenbijkerkstoel.be – proberen we zulke profielen aan ons te binden. Er is veel concurrentie, maar wanneer kandidaten enerzijds zien welke geschiedenis Kerkstoel inmiddels heeft opgebouwd en anderzijds hoe we blijven innoveren, dan volgt er toch erg vaak een ‘klik’.”

img_2118-kopieren

Automatisering betekent niet dat Kerkstoel bespaart op het aantal werknemers. Integendeel: het bedrijf zoekt nieuwe krachten.

 

Klanten ondersteunen

Wat brengt de toekomst voor het bedrijf? “Wij willen vooral verder groeien op het vlak van efficiëntie en in de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden”, zegt Kerkstoel. “Op de korte en middellange termijn leggen we ons hoofdzakelijk toe op de operationalisering van de nieuwe productiehal en de uitwerking van de ideale productenmix voor onze klanten. Daarnaast zijn we ook voortdurend bezig met het verkoopaspect: we bepalen samen met onze klant hoe we hen het best kunnen ondersteunen. Daarnaast zoeken we steeds naar mogelijkheden om nieuwe – buitenlandse – markten aan te boren.”

“Onze klant is de aannemer zelf, in binnen- en buitenland”, aldus Kerkstoel. “Zij gebruiken onze producten vooral vanwege de kwaliteit en de efficiëntie. Dankzij de nieuwe productiehal en de daaropvolgende uitbreiding van ons productgamma kunnen we onze klanten voor veel types gebouwen van a tot z ondersteunen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details