Platform voor de bouw
Nelissen Steenfabrieken, Kesselt | Grondverzet en wegeniswerken

Nelissen Steenfabrieken, Kesselt | Grondverzet en wegeniswerken

‘Welcome in a new era of bricks’: het is een slogan die niet alleen van toepassing is op de innovatieve gevelstenen die Nelissen Steenfabrieken sinds jaar en dag ontwikkelt – denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Dubio-baksteen – maar evenzeer op de infrastructuur die nodig is om ze op een zo efficiënt mogelijke manier te produceren.

Herwey

Beginsituatie.

 

Dit laatste heeft net zo goed betrekking op het kersverse BEN-kantoorgebouw met bijbehorende showroom en de nieuwe droogkamers voor de fabriek als op de weg- en tasveldinfrastructuur die Herwey (Lanaken) aanlegde om ervoor te zorgen dat het bedrijf definitief klaar is voor een nieuw tijdperk. “We zijn zeer tevreden dat we ons steentje konden bijdragen aan dit bijzondere project”, vertelt mede-zaakvoerder Raf Weytjens. “Vooral het totaalconcept heeft ervoor gezorgd dat de werken vlot verlopen zijn. Zowel de bouwheer als de architect hadden slechts één aanspreekpunt voor het grondverzet en de wegeniswerken, onze absolute corebusiness. We hebben de bouwplannen van Architectengroep PSK en UAU collectiv eerst uitgewerkt in 3D, zodat we piekfijn te werk konden gaan en onze collega-aannemers minder hinder ondervonden van onze activiteiten. De parking is uitgerust met duurzame en zelfs zeer recent ontworpen bestratingsmaterialen en dito technieken.”

Herwey

Grondverzet nieuwbouw.

 

De firma Herwey werd in 2000 opgericht door Ludo Hermans en Raf Weytjens. In 2003 verhuisde het nieuwbakken aannemingsbedrijf naar industrieterrein Europark in Lanaken. De voornaamste specialisaties zijn grondverzet, infrastructuurwerken, containerverhuur en de recyclage van inerte afvalmaterialen. Bovendien nam Herwey in 2009 een eigen betoncentrale in gebruik en biedt het sindsdien dus ook gecertificeerde funderingsmaterialen aan, net zoals teelaarde, aanvullingsmaterialen, siergrinden, enzovoort. “Een ruim activiteiten-pakket dat ons in staat stelt om allerhande soorten projecten tot een goed einde te brengen”, besluit Raf Weytjens.   

Herwey

Rioleringswerken.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details